STAP VOOR STAP: 6 x anders, de gepofte aardappel

gepofte aardappel op drie wijzen

Ingrediënten basis gepofte aardappel:

  • kruimige grote aardappelen

Bereiding voor de gepofte aardappel:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de aardappel goed.
  • Snijd een stuk aluminiumfolie af en verpak de aardappel hierin.
  • Leg de aardappel in de oven voor 1 uur en een kwartier.
  • Pak de aardappel uit. Snijd hem (bijna) door in het midden.

Ingrediënten Mexicaanse aardappel (voor 4 aardappelen):

  • 200 gram kalfsgehakt
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel chilipeper
  • peper
  • zout
  • half blikje tomatenblokjes
  • verse bieslook en tijm als afwerking
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de ui fijn.
  • Verwarm een pan met wat boter en bak de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en roer goed door.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid bij met peper, zout en chilipoeder.
  • Voeg de paprika toe. En laat vijf minuten meebakken. Roer af en toe.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer voor een drietal minuten.
  • Roer de maïs erdoorheen.
  • Vul de aardappelen op met dit mengsel.
  • Werk af met de geknipte bieslook en tijm.

Ingrediënten aardappelen zure room:

  • 1 potje zure room
  • verse bieslook
  • grof zeezout

Bereiding:

  • Strooi een beetje zeezout over de gepofte aardappel.
  • Vul de aardappel met een flinke koffielepel zure room.
  • Werk af met de bieslook.

Ingrediënten aardappelen kruidenboter/gezouten boter:

  • 1 rolletje kruidenboter OF gezouten boter
  • grof zeezout

Bereiding:

  • Strooi een beetje zeezout over de gepofte aardappel.
  • Snijd een stevig stukje kruidenboter af en leg dit tussen de aardappel.

gepofte aardappelen b

Ingrediënten voor tzatziki:

  • 1 komkommer
  • 200 ml verse kaas
  • olijfolie (met truffelsmaak)
  • verse bieslook als afwerking
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Rasp de komkommer grof.
  • Zeef het overtollige sap door de zeef.
  • Voeg peper en zout toe.
  • Doe er een scheutje olijfolie bij.
  • Meng goed.
  • Vul de aardappel met de tzatziki en werk af met wat bieslook.

Ingrediënten voor guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 100 ml crème fraîche
  • 1/4 citroen
  • peper
  • zout
  • verse bieslook en peterselie

Bereiding:

  • Haal het vruchtvlees uit de avocado’s.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en prak het met een vork fijn.
  • Knijp de citroen een beetje uit en doe het sap over de avocado.
  • Roer de crème fraîche erdoorheen. Roer goed.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Vul de aardappel met guacamole.
  • Werk af met wat verse bieslook en peterselie

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s