GETEST: Dilmah thee + recept

Ik mocht de Dilmah thee testen. En dat is natuurlijk erg leuk want ik hou wel van een kopje thee.
De ‘Exceptional’ theeën, zijn verkrijgbaar in 12 verschillende smaken waarvan ik er 6 mocht testen.

De doosjes vallen op door hun mooie kleurrijke uiterlijk met leuke patroontjes. De gekozen namen voor de verschillende smaken thee maken je nieuwsgierig.
De thee zit trouwens ook mooi en stevig verpakt. Maak je het doosje open, dan zie je dat de zakjes in een stevige folieverpakking zitten. De thee zelf zit in een nylon zakje.

Op elke verpakking staat ook hoe je het beste jouw kop thee zet: hoeveel graden jouw water zou moeten zijn en hoeveel minuten je hem het beste laat trekken.

thee3

  • Ceylon Green tea: Dit is de gewone groene thee. Hij heeft een milde smaak.
  • Fragrant Jasmine Green tea: Deze groene thee werd gecombineerd met jasmijnbloesem. Het is een milde thee en zacht van smaak. Hij ruikt ook echt als groene thee maar als je hem proeft dan smaak je toch een vleugje jasmijn erin. Heel subtiel.
  • Rose With French Vanilla: Een heel aromatische en bloemige thee. Voor de rozenliefhebbers…
  • Berry Sensation:  Deze thee werd gemaakt van framboos, aardbei en bosbes. En kan blijkbaar ook gekoeld gedronken worden.
  • Elegant Earl Grey: Een middelsterke thee met een vleugje citrus. Dat vleugje ruik en proef je wel degelijk. Deze thee leek me in eerste instantie de minste lekkere maar is me heel goed meegevallen. Dankzij de citrus… een mooie toevoeging.
  • Gentle Minty Green Tea: Een groene thee met mintsmaak. Ik vind hem niet heel erg naar mint ruiken maar de smaak zit er zeker in. er zit ook een vleugje citroengras bij.

thee1 thee2

De thee die het minst mijn smaak was, was de Rose With French Vanilla. De rozengeur komt heel sterk naar voren en proef je ook degelijk! Voor mij persoonlijk een iets te sterke bloemensmaak. Wel een heel aparte smaak die ik nog nooit eerder geproefd had.  Het vleugje vanille vind ik te zwak naar voren komen.

De Berry Sensation is mijn favoriet, een heerlijk fruitige thee. De geur komt je al tegemoet bij het openen van de verpakking. Je krijgt het water in je mond van dat aroma. Heerlijk die vruchtengeur! En de smaak is ook heerlijk zoet. Echt een aanrader als je van fruitige smaakjes houdt.

Ik heb ook nog een leuk receptje uitgeprobeerd dat ik op een kaartje in één van de theeverpakkingen vond:
200 ml Earl Grey thee, 2 bollen ijs, muntblaadjes

  • Maak 200 ml Earl Grey thee en laat twee minuten trekken.
  • Doe de thee in een hoog glas.
  • Voeg twee bollen vanilleijs toe.
  • Werk af met de muntblaadjes.

dilmah

http://www.dilmah.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s