GETEST: Smult (2)

smult1 smult2

Dit keer heb ik het kookmagazine ‘Smult’ nog eens een keertje getest. Ik mocht vorig jaar al de eerste editie bekijken. Dit is de derde uitgave.
Dit magazine bevat de lekkerste (zoals ze het zelf zeggen!) recepten van de site: smulweb.
De cover van het magazine toont een bord met lentegevoel! Een groene salade met kleurrijke elementen en bloempjes erin. Het recept vind je trouwens helemaal achteraan in het magazine.

smult12

De lettertypes en lay-out spreken me nog steeds aan. Heel speels maar toch ook duidelijk!
De inhoud van het magazine is overzichtelijk. Je kunt de artikels vlug terugzoeken.
Er staat ook een heel makkelijke receptenindex op pagina 11. Alles per categorie (vlees, vega, vis en zoet & dessert) gerangschikt. Heel handig om vlug een receptje op te zoeken!
De recepten, die gemaakt zijn door smulwebbers (hun naam staat er steeds bij vermeld), kun je tussen de artikels door terugvinden maar vooral ook in de rubriek ‘Doordeweeks koken’ en ‘zoete recepten’.
Er staan haalbare recepten tussen met bekende ingrediënten. Soms met een beknopte boodschappenlijst, soms een stuk uitgebreider. Het wisselt wat af. Dit keer ook een stappenplan van gekookte asperges met Hollandaisesaus. Heel makkelijk om stap-voor-stap te volgen.

smult3  smult7

smult8 smult9

Het magazine bevat niet alleen een hele reeks recepten om uit te proberen maar ook enkele artikels. Bij het artikel over geluksmomenten vertelt Nathalie over de taartenhobby, Larisse over kruiden en Marieke over tuinieren op een hele kleine oppervlakte. Verder ook een artikel over het kook (uh bak…) boek van Paul Hollywood met enkele recepten erbij. Ik mis dan wel een interview… het geeft vooral informatie. De vragen mis ik ook bij het artikel van Ellemieke (de vrouw van Sergio Herman). De artikels mogen voor mij iets persoonlijker worden dan dat ze nu zijn.

smult4
Verder ook altijd leuk om wat informatie te krijgen over wat onbekendere of minder gebruikte producten. En het artikel ‘Out of the Box’ spreekt ook weer aan. Hier gaan twee hobbykoks met eenzelfde box ingrediënten aan de slag om er uiteindelijk iets totaal anders mee te maken.

smult5 smult6

Tussendoor vind je ook de nodige reclameboodschappen (soms heel subtiel verwerkt) en weetjes over nieuwe/handige producten en voedingswaren. Maar je kunt er ook wat uitspraken, meningen van smulwebbers tegenkomen. De interactie met het gewone publiek vind ik altijd wel leuk.

smult10 smult11

De derde uitgave van het Smult Magazine is een leuk tijdschrift. Heel fris door de kleuren, foto’s en lettertypes.
Voor wie van wat randinformatie tussen de recepten door houdt, is dit een leuk tijdschrift.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s