Stoofvlees met champignons

stoofvlees met champignons

Ingrediënten:

  • 2 kg stoofvlees (varken)
  • 1 kg champignons
  • 4 flinke uien
  • 75 cl Piedboeuf (tafelbier)
  • 3 dikke plakken peperkoek
  • 2 flinke eetlepels stroop (ik had er met frambozensmaak)
  • 1 flinke eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 6 verse kerrieplanttakjes (eventueel)
  • 5 laurierblaadjes
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de uien in fijne ringen.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes.
  • Verwarm een grote pan met wat boter en bak de uien glazig aan.
  • Voeg de champignons toe en roer voor een 4-tal minuten om.
  • Haal de champignons en ui even uit de pan en zet ze even aan de kant.
  • Doe weer wat boter in die grote pan en bak het vlees bruin aan langs alle kanten. Blijf goed roeren. Kruid even met peper en zout.
  • Blus dan af met het tafelbier. En voeg de champignons en uien weer toe. Roer even voorzichtig om.
  • Voeg nu de verse tijm, kerrieplanttakjes (eventueel), laurierblaadjes toe.
  • Laat 1,5 uur heel zacht pruttelen met het deksel op de pan.
  • Voeg dan de peperkoekplakken, stroop en suiker toe. Roer goed om. Laat dan nog eens 1,5 uur zacht pruttelen met de deksel erop.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s