Itoshii – Zwolle

Tijdens ons weekendje Zwolle zijn we ook een sushirestaurant binnengestapt.
Rond half 7 op een vrijdagavond zat het al behoorlijk vol maar gelukkig was er nog plaats.

We mochten het meisje van de bediening volgen naar de tafel. We kregen een tweepersoonstafeltje langs de muur en langs het gangpad, in het begin van het restaurantgedeelte.
Het restaurant loopt nog een stuk verder naar achter en is dus ruim opgezet.

Het valt me wel meteen op dat het tafeltje waar ik moet plaatsnemen wel heel krap geplaatst is.
Voor een stevige meid zoals ik is het dus even goed wringen om plaats te nemen. Voor de rest van de avond blijf ik dus maar gewoon zitten zoals ik zit.

Dit restaurant werkt weer met de gekende all you can eat -formule. Hier kun je weer max. 5 gerechtjes bestellen per ronde en kun je gebruik maken van 5 rondes. Dit keer krijgen we geen papieren bestelbon maar een mooie witte Samsung Tablet. Dat is geweldig om te gebruiken!
Het wijst zichzelf uit. Alle gerechten staan erop, gerubriceerd met tabs per categorie. Telkens een duidelijk plaatje erbij. Klik je erop dan kun je kiezen hoeveel je er wenst. En komt het item in je ‘winkelmandje’ terecht.
Onderaan staat er ook hoeveel items je al besteld hebt. Dat is makkelijk.
Als je wilt bestellen, krijg je nog eens je lijstje van items te zien en kun je eventueel nog wat wijzigingen aanbrengen. Klik je op de knop bestellen dan wordt de bestelling meteen doorgegeven naar de keuken.
Geen tussenpersoon meer nodig om de bestellijst op te halen. Dit is dus zeker tijdbesparend.

Er is voldoende bediening aanwezig om drankjes op te nemen en ze lopen af en aan met de gerechtjes.
Het bestelsysteem werkt soepel. Soms komt het bestelde gerechtje al binnen de minuut aan tafel! Vliegensvlug dus!

itoshii itoshii1

Tijdens de eerste ronde bestellen we weer een heleboel sushi. Ik bestel graag de warme sushirollen en doe dit dus deze keer ook weer. Er zijn drie varianten: met garnalen, met pittige garnalen en kokoskip. Verder nog gunkan met krab, pittige tonijn en maïs. Een sushi met geflambeerde zalm, sushi met tonijn en een salade met pittige rauwe vis.
De sushirollen zijn weer heerlijk. En de kokoskip en de pittige garnalen is een versie die ik niet eerder had elders. De gewone crispyrolls had ik wel gemist in dit sushirestaurant. De gunkansushi maakt ook weer prima. Geen klagen in deze ronde! En de gerechtjes komen in vlot tempo!
De sojasaus die op de tafel staat is trouwens heel zout! Té zout! Elke sushi die we hierin dopen, word te zout en de sushismaak gaat verloren. We hebben de sojasaus dit keer dus maar minimaal gebruikt.

itoshii2 itoshii3 itoshii4

Met de volgende ronde bestellen we ook dingen van de grillplaat maar natuurlijk ook sushi. Dit keer ga ik voor de gunkan met mango, sushirolletjes met avocado en zalm en sushi met garnaal en krab. Verder nog gefrituurde groenten, gepaneerde kip, loempia’s, witvis, gegrilde zalm en nasi met entrecote.
De sushi smaakt weer heel goed. De mango is lekker zoet en verfrissend. De gepaneerde groenten smaken goed maar de plakken vind ik te dik gesneden en heel groot. De vis is prima gebakken maar de entrecote mocht iets sappiger. Hij was iets te ver door. Waarschijnlijk omdat deze in dunne plakjes geserveerd worden in plaats van in blokjes. De nasi was een grote portie en smaakte goed.

itoshii5 itoshii6 itoshii7 itoshii8 itoshii9

Tijdens de volgende ronde weer een heleboel van de grill en enkele sushi. We nemen eendenborst, garnalen in sake, gefrituurde inktvis, kerriedriehoekjes, gefrituurde kippenblokjes, biefstukblokjes, tonijnrol en gunkan met kuit.
De portie eendenborst is vrij klein. De gefrituurde hapjes zijn te ver door. De inktvisringen zijn daardoor taai en de kerriedriehoekjes zijn behoorlijk vettig en minder smaakvol. De biefstuk mocht ook iets sappiger maar de sushi smaakt weer prima. Ook de eendenborst en garnalen zijn goed van smaak. We moeten die laatste wel nog pellen!

itoshii10 itoshii11 itoshii12 itoshii13 itoshii14 itoshii15

Klaar voor ronde 4… we nemen nog een paar sushivarianten die we nog niet probeerden: paling, rauwe tonijn, avocado en pittige zalm. Verder nog een kipspies en biefrolletjes…

itoshii17 itoshii18 itoshii16

Als laatste rondje neem ik nog zoete broodjes en sesambolletjes. Ze worden geserveerd met een zoet sausje! Erg lekker! Verder bestellen we nog een bolletje ijs (aardbei en groene thee).
We vinden het wel jammer dat er op de kaart staat dat je maar 1 bolletje mag bestellen per persoon. Een extra bol kost je 1,75 euro. Dit hebben we nog niet eerder in een sushirestaurant meegemaakt. Heel raar…

itoshii19 itoshii20

Lekker!

  • ruime keuze
  • sushi in heerlijke varianten
  • vlotte bediening

Niet zo lekker!

  • vettige en te taaie gefrituurde hapjes
  • vlees soms iets te ver door
  • wringen aan een te krap tafeltje (terwijl er genoeg andere plekken zijn die vrij zijn)
  • meer dan 1 bolletje ijs = extra betalen

6enhalf

Itoshii, Melkmarkt 38, Zwolle, http://www.itoshii.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s