Ingrediënten:
- 2,5 kg kruimige aardappelen
- 500 dl culinaire room
- peper
- zout
- verse tijmtakjes
- verse bieslook
- 5 tenen knoflook
- boter
- 75 gram gemalen kaas
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline in hele fijne plakjes.
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 170 graden.
- Besmeer de ovenschotel met boter.
- Leg de plakjes nu laag en dakpansgewijs in de schaal.
- Na elke laag een beetje peper en zout OF een laagje met geperste knoflooktenen OF een laagje met verse tijm (fijngeknipt of gesneden) en verse bieslook (fijngeknipt of gesneden). Probeer deze lagen wat af te wisselen.
- Ben je op de helft van het vullen dan kun je de helft van de room toevoegen.
- Ga dan verder met het afwerken van de laagjes.
- Op het einde doe je de andere helft van de room eroverheen.
- Werk dan af met een laagje gemalen kaas.
- Zet een uurtje in de oven.