Erwtensoep met balletjes

erwtensoep

Ingrediënten:

  • 2 kg erwten
  • 3 bouillonblokjes (groenten of kip)
  • zout
  • peper
  • 250 gram soepballetjes (kant-en-klaar)
  • 200 gram smeerkaas met ham (Maredsous bijvoorbeeld)

Bereiding:

  • Vul een ketel of kom met kokend water. Doe er de diepvrieserwten in en laat 2 minuten staan.
  • Giet de erwtjes dan af in een vergiet en spoel af met kouder water. Houd nu een klein kommetje erwtjes apart.
  • Vul dan een ketel met warm water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat even koken.
  • Voeg dan de balletjes toe . Zet het vuur uit.
  • Voeg de grote hoeveelheid erwten toe. En pureer het geheel.
  • Voeg de smeerkaas toe en roer deze erdoorheen.
  • Werk eventueel af met peper en zout.
  • Voeg dan het kommetje erwtjes toe en roer het erdoorheen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s