Mister Ribs – Neerpelt

Op een zaterdagavond trokken we naar Mister Ribs in Neerpelt.
Het restaurant ligt langs de hoofdweg. Het restaurant heeft een ietwat donker sfeertje.
Er zijn nog twee tweepersoonstafeltjes vrij in het restaurant en we kiezen het tafeltje vlak tegen de bar aan.

We worden al vlug geholpen en bestellen onze drankjes. We bekijken de kaart. De kaart is niet heel erg uitgebreid maar er staan veel verschillende variaties spareribs op, enkele visgerechten, een paar vegetarische gerechten en nog wat grillgerechten zoals een biefstuk. Ik mis nog wat bijgerechtjes die je vaak in dit soort restaurantjes kunt bestellen. Kleine gerechtjes die de tafel opvullen en heerlijk smikkelen zijn tussendoor. Wel staan er wat voorgerechten en tapas op de kaart maar die vind ik heel prijzig!
Na het bezorgen van de drankjes bestellen we ook onze spareribs. Want als een restaurant ‘Mister Ribs’ noemt, dan moet je natuurlijk ook spareribs nemen!
We krijgen ook nog een schaaltje met nacho’s en een dipsaus. De dipsaus is een chilisaus. Die een pittig nasmaakje heeft maar heel goed smaakt.

De spareribs komen in een heel vlot  tempo. Na een 5-tal minuten komen de spareribs al aan. Alsof het klaarstaat in de keuken. Onze schaal met nacho’s zijn nog niet eens op! Dat het zo snel gaat is natuurlijk fijn maar niet heel gezellig als je een avondje op restaurant wilt.

De spareribs worden geserveerd op keramieken borden. Mijn vriend bestelde de spareribs op z’n Amerikaans en ik de spareribs la Gamba. De Amerikaanse versie is een ribstuk vlees met gebakken champignons, gesmolten kaas en gegrild spek. Het ziet er goed uit. En best bijzonder want zo eet je ze eigenlijk nooit.
De spareribs la Gamba bestaat uit een rib vlees met daarbij gegrilde gamba’s.
Elk van deze spareribs kun je bestellen in twee varianten: hot en zoet.

ribs2 ribs3

Ik ga natuurlijk weer voor de zoete want daar ben ik gek op. Mijn vriend houdt wel van pittig en bestelde de hot-variant. De spareribs smaken heerlijk. Mooi op de grill gebakken en het vlees valt zo van het bot af. Enorm lekker!
Bij de spareribs krijgen we ook nog een schaaltje (mocht zeker groter!) met frietjes, een potje mayonaise en een schaaltje met frisse salade. De marinade op het bord is heerlijk om de frietjes in te dopen.
Tussendoor word er ook vriendelijk gevraagd of het smaakt. En dat doet het zeker!

ribs5 ribs4

Als ons bordjes volledig leeg zijn, worden ze afgehaald. We hebben voldoende gegeten.
Wanneer we na het afrekenen vertrekken, lopen we langs de buitengevel van het restaurant en zien we een bord hangen met de aanbiedingen. Plots zien we (tot onze grote verbazing) dat je op zaterdag ook onbeperkt spareribs kunt eten tegen een vaste prijs. Dat valt heel erg tegen omdat dit nergens op de kaart vermeld staat en dit werd ons ook niet gezegd. Voor grote eters, zoals wij zijn, was dit natuurlijk wel een pluspunt geweest als we dit geweten hadden. Want we hadden zeker nog een portie op kunnen smikkelen!

Dus een tip voor de volgende bezoekers: bekijk eerst eens even de aanbiedingen die op de gevel staan en houd ze in je hoofd!

ribs1

Lekker!

  • heerlijke marinades
  • het vlees komt los van het bot, mooi gegrild

Niet zo lekker!

  • de onbeperkte spareribsaanbieding werd nergens vermeld! (enkel op de buitengevel!)
  • het hoofdgerecht kwam te vlug!

7

Mister Ribs, Heerstraat 49, Neerpelt, http://mister-ribs.weebly.com/

Advertentie

Een gedachte over “Mister Ribs – Neerpelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s