Mango tarte tatin met mango yoghurt

mango tarte tatin

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 rijpe mango
  • 1 kleine portie karamelijs (Hertog traktatie)
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 2 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 koffielepel kaneel
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • bitterkoekjes
  • klontje boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de mango in kleine blokjes.
  • Gebruik de helft van de blokjes voor de tarte tatin. De andere helft gebruik je voor de yoghurt.
  • Verwarm een pan met een beetje boter.
  • Doe de mango in de pan en strooi er de kaneel en suiker overheen. Roer goed voor een 4-tal minuten.
  • Neem een muffinblik en vul twee vakjes met de mango.
  • Steek het bladerdeeg uit met een ronde vorm. Iets groter dan de ronde vorm van het muffinblik.
  • Leg het stukje bladerdeeg nu op de mango en druk de randen aan.
  • Zet deze taartjes nu zo’n 20 minuten in de oven.
  • Doe ondertussen de yoghurt in een glaasje. Leg de mangostukjes erbovenop.
  • Haal de taartjes uit de vorm en leg ze op een bordje.
  • Werk af met een bolletje ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s