Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 rijpe mango
- 1 kleine portie karamelijs (Hertog traktatie)
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 koffielepel kaneel
- 2 eetlepels rietsuiker
- bitterkoekjes
- klontje boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de mango in kleine blokjes.
- Gebruik de helft van de blokjes voor de tarte tatin. De andere helft gebruik je voor de yoghurt.
- Verwarm een pan met een beetje boter.
- Doe de mango in de pan en strooi er de kaneel en suiker overheen. Roer goed voor een 4-tal minuten.
- Neem een muffinblik en vul twee vakjes met de mango.
- Steek het bladerdeeg uit met een ronde vorm. Iets groter dan de ronde vorm van het muffinblik.
- Leg het stukje bladerdeeg nu op de mango en druk de randen aan.
- Zet deze taartjes nu zo’n 20 minuten in de oven.
- Doe ondertussen de yoghurt in een glaasje. Leg de mangostukjes erbovenop.
- Haal de taartjes uit de vorm en leg ze op een bordje.
- Werk af met een bolletje ijs.