Ingrediënten:
- 4 stukken varkenshaas
- peper
- zout
- 1 kg champignons
- 600 ml room
- 200 ml melk
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- extra boter (voor aanbraden vlees)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Verwarm een braadpan met wat boter.
- Haal het vlees uit de verpakking en kruid met peper en zout aan beide kanten.
- Bak het vlees nu rustig aan en bruin alle kanten even goed aan.
- Leg het vlees in een braadslee en plaats het vlees nu 10 minuten in de oven. Ik gebruikte de ventilatiegrillstand.
- Bak ondertussen de champignons even goed aan. Haal de pan leeg.
- Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe. Voeg dan beetje bij beetje de room en melk toe. Roer heel stevig met een garde tot je een mooie gladde saus hebt.
- Voeg dan de champignons toe.
- Kruid nog wat bij met peper en zout.