Van der Valk – Zwolle

Vorige vrijdag kwamen we in het nieuwe Van der Valk hotel in Zwolle aan. We waren een halfuurtje voor het inchecken al daar dus besloten we om even te lunchen in het restaurant. Tussen 11 en 17 uur kun je hier terecht voor een uitsmijter, sandwich, wrap, tosti, kroketten, burger of saté. Maar ook een salade of soep is mogelijk.

We krijgen een tafeltje in de ruime zaal die ingericht is met mooie stoelen met beige leer.
Op deze vrijdag zit het restaurant al behoorlijk vol. Veel zakenmensen maar ook een paar mensen die hier gewoon komen overnachten of misschien alleen even komen eten.

We worden vriendelijk bediend en we bestellen alvast een kopje koffie en thee.
Dan bekijken we de menukaart. Het 12-uurtje Zwolle lijkt me een goed idee en mijn vriend gaat voor de Amerikaanse burger.

Het 12-uurtje van Zwolle is een bordje dat opgebouwd werd met verschillende kleine gerechtjes.
Zo heb je vanalles wat te proeven. Ik begin met de uitsmijter van carpaccio. Dit is een snee oerbrood met rundercarpaccio met daarop een spiegeleitje. Daar zit dan een laagje rucola overheen met Parmezaanse kaas.
Dat smaakt al heel goed! Het ziet er ook leuk uit.

Daarna begin ik aan de twee yakitoristokjes die het glaasje zitten. Onderaan het glaasje zit een Oosterse sesamsaus. De stokjes zijn al wat afgekoeld. Vooral bovenaan. Ik krijg al spijt dat ik hier niet eerst mee begonnen ben. Al was dan het spiegeleitje ook al afgekoeld, gok ik. De stokjes smaken goed, beetje zoetig.

Dan eet ik mijn ceasarsalade. Dat is een salade met wat gegrilde kippenstukjes, oude kaas, croutons en ansjovisdressing en sla .En een tomaatje als afwerking. De dressing zit vooral bovenop het glaasje. En dat smaakt heerlijk met die sla. Hoe verder ik naar beneden ga, hoe meer ik bij de gewone sla kom. En echt mengen lukt niet zo goed met dat glaasje. Maar is wel leuk gepresenteerd!

zwollevdvalk2

Dan kom ik als laatste bij de wrap met Heks’n kaas met  daarbij gerookte zalm. Heks’n kaas heb ik al eerder gekocht bij de supermarkt en dat vind ik echt heerlijk (verslavend zelfs!). En gerookte zalm in een wrap is ook gewoon lekker. Dus dit hapje is een mooie afsluiter.
Het bord is voldoende voor de lunch.

De burger van mijn vriend is gemaakt van 100 procent rundvlees. Er zitten gebakken uien op, spek, kaas en tomaat. De augurkplakken die ertussen liggen, krijg ik. Want dat vind ik heerlijk! Mijn vriend kiest voor friet bij zijn burger maar een salade was ook mogelijk.
De frieten zijn dik maar krokant gebakken. Ze liggen in het frituurmandje. Dat ziet er weer leuk uit. De burger is groot genoeg en lekker sappig in het midden en prima gebakken.

zwollevdvalk1

Lekker!

  • goed gebakken vlees
  • leuk bordje met verschillende gerechtjes
  • mooi gepresenteerd

Niet zo lekker!

  • de vleesstokjes zijn al heel vlug koud
  • de salade kun je moeilijk mengen in het glaasje waardoor de dressing maar de helft van de sla bereikt

8

Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1, Zwolle, http://www.hotelzwolle.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s