Knolseldersoep

knolseldersoep

Ingrediënten:

  • 1 stevige knolselder
  • 1 dikke ui
  • beetje verse platte peterselie
  • 2 bouillonblokjes (kruiden)
  • zout
  • peper
  • boter
  • ontbijtspekjes

Bereiding:

  • Schil de knolselder en snijd in grove stukken.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Verwarm een ketel met wat boter en bak de ui glazig aan.
  • Voeg de knolselder toe en roer even goed om.
  • Voeg dan 1,5 à 2 liter water en de bouillonblokjes toe.
  • Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
  • Mix het geheel nu fijn.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Bak de lapjes spek bruin in een pan.
  • Werk de soep af met twee reepjes spek en een blaadje peterselie.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s