De foto zegt misschien niet genoeg maar dit gerechtje was lekker! Wel heel machtig met al die kaas!
Ingrediënten:
- 500 gram macaroni
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 verse pot peterselie
- 1/2 theelepel gedroogde salie
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 50 gram boter + extra boter voor het gehakt
- 50 gram bloem
- 800 ml melk
- 160 g ricotta
- 150 gram belegen kaas
- 100 gram grana padano
Bereiding:
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
- Bak ondertussen het gehakt in wat boter aan.
- Kruid het gehakt met de gedroogde kruiden. Kruid ook met wat peper en zout.
- Smelt ondertussen in een andere kookpot de 50 gram boter. Voeg de bloem toe en roer goed door.
- Voeg dan stilletjes aan de melk toe onder voortdurend roeren. Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
- Voeg dan beetje bij beetje de verschillende soorten kaas toe. (Is de saus te vast, dan kun je nog altijd een beetje melk toevoegen)
- Roer goed tot alle kaas gesmolten is.
- Kruid dan nog wat bij met peper en nootmuskaat.
- Roer de kaassaus nu door de pasta.
- Roer er het gehakt door.
- Knip dan de peterselie fijn en voeg dat toe. Roer nog eens goed.