Macaroni met drie kazen en peterselie

macaroni met drie kazen en peterselie

De foto zegt misschien niet genoeg maar dit gerechtje was lekker! Wel heel machtig met al die kaas!

Ingrediënten:

  • 500 gram macaroni
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 verse pot peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde salie
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 gram boter + extra boter voor het gehakt
  • 50 gram bloem
  • 800 ml melk
  • 160 g ricotta
  • 150 gram belegen kaas
  • 100 gram grana padano

Bereiding:

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Bak ondertussen het gehakt in wat boter aan.
  • Kruid het gehakt met de gedroogde kruiden. Kruid ook met wat peper en zout.
  • Smelt ondertussen in een andere kookpot de 50 gram boter. Voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Voeg dan stilletjes aan de melk toe onder voortdurend roeren. Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
  • Voeg dan beetje bij beetje de verschillende soorten kaas toe. (Is de saus te vast, dan kun je nog altijd een beetje melk toevoegen)
  • Roer goed tot alle kaas gesmolten is.
  • Kruid dan nog wat bij met peper en nootmuskaat.
  • Roer de kaassaus nu door de pasta.
  • Roer er het gehakt door.
  • Knip dan de peterselie fijn en voeg dat toe. Roer nog eens goed.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s