Ingrediënten:
- 1 kg spruiten
- 2 kg kruimige aardappelen
- 4 appels (jonagold)
- 600 gram spekblokjes, gezouten
- eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels margarine
- 150 ml melk
- peper
- zout
- nootmuskaat
Bereiding:
- Schil de aardappelen in een ruime pot en kook ze zo’n 20-tal minuten tot ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de spruiten schoon en kook ze zo’n 12-tal minuten.
- Bak ondertussen de spekblokjes tot ze krokant zijn.
- Schil ook de appels en snijd ze in grote blokjes.
- Bak de appelblokjes in wat boter tot ze lichtjes bruin kleuren.
- Pureer de aardappelen fijn met de stamper.
- Voeg de spruiten toe en pureer ze met de stamper.
- Voeg dan de melk en margarine toe. Stamp nog eens goed door. Zo krijg je een smeuïge massa.
- Kruid dan heel goed met kerrie, peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg dan de appels en spekblokjes toe.