Spruitenstamppot met spek en appel

spruitenstamppot

Ingrediënten:

  • 1 kg spruiten
  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 4 appels (jonagold)
  • 600 gram spekblokjes, gezouten
  • eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels margarine
  • 150 ml melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding:

  • Schil de aardappelen in een ruime pot en kook ze zo’n 20-tal minuten tot ze gaar zijn.
  • Maak ondertussen de spruiten schoon en kook ze zo’n 12-tal minuten.
  • Bak ondertussen de spekblokjes tot ze krokant zijn.
  • Schil ook de appels en snijd ze in grote blokjes.
  • Bak de appelblokjes in wat boter tot ze lichtjes bruin kleuren.
  • Pureer de aardappelen fijn met de stamper.
  • Voeg de spruiten toe en pureer ze met de stamper.
  • Voeg dan de melk en margarine toe. Stamp nog eens goed door. Zo krijg je een smeuïge massa.
  • Kruid dan heel goed met kerrie, peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg dan de appels en spekblokjes toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s