Boerenkoolstamppot met champignons

boerenkoolstamppot met champignons

Ingrediënten:

  • 1,5 kg zachtkokende aardappelen
  • 400 gram boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper (AH)
  • olijfolie
  • 250 gram champignons
  • 6 el sojasaus
  • 3 bosuitjes
  • 4 tl curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • boter
  • melk

Bereiding:

  • Schil de aardappelen.
  • Halveer de aardappelen in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen zo’n 15-20 minuten. Giet dan af.
  • Kook de boerenkoolmix zo’n 10 minuten in kokend water. Giet dan af.
  • Snijd de champignons ondertussen in schijfjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de champignons goed aan.
  • Voeg dan de sojasaus toe. Kruid dan nog wat bij met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen fijn met 4 eetlepels melk en een eetlepel boter.
  • Voeg dan al stampend de boerenkool toe.
  • Kruid bij met de curry madras kruiden, wat peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel de stamppot over de borden en voeg de champignon-bosuimengeling toe.
Advertenties

One thought on “Boerenkoolstamppot met champignons

  1. Pingback: GETEST: Original Spices Jonnie Boer | Lekker Happen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s