Boerenkoolstamppot met champignons

boerenkoolstamppot met champignons

Ingrediënten:

  • 1,5 kg zachtkokende aardappelen
  • 400 gram boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper (AH)
  • olijfolie
  • 250 gram champignons
  • 6 el sojasaus
  • 3 bosuitjes
  • 4 tl curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • boter
  • melk

Bereiding:

  • Schil de aardappelen.
  • Halveer de aardappelen in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen zo’n 15-20 minuten. Giet dan af.
  • Kook de boerenkoolmix zo’n 10 minuten in kokend water. Giet dan af.
  • Snijd de champignons ondertussen in schijfjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de champignons goed aan.
  • Voeg dan de sojasaus toe. Kruid dan nog wat bij met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen fijn met 4 eetlepels melk en een eetlepel boter.
  • Voeg dan al stampend de boerenkool toe.
  • Kruid bij met de curry madras kruiden, wat peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel de stamppot over de borden en voeg de champignon-bosuimengeling toe.
Advertenties

Een gedachte over “Boerenkoolstamppot met champignons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s