Ingrediënten:
- 1,5 kg zachtkokende aardappelen
- 400 gram boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper (AH)
- olijfolie
- 250 gram champignons
- 6 el sojasaus
- 3 bosuitjes
- 4 tl curry madras kruiden (Jonnie Boer)
- peper
- zout
- nootmuskaat
- boter
- melk
Bereiding:
- Schil de aardappelen.
- Halveer de aardappelen in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen zo’n 15-20 minuten. Giet dan af.
- Kook de boerenkoolmix zo’n 10 minuten in kokend water. Giet dan af.
- Snijd de champignons ondertussen in schijfjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de champignons goed aan.
- Voeg dan de sojasaus toe. Kruid dan nog wat bij met peper en zout.
- Stamp de aardappelen fijn met 4 eetlepels melk en een eetlepel boter.
- Voeg dan al stampend de boerenkool toe.
- Kruid bij met de curry madras kruiden, wat peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de stamppot over de borden en voeg de champignon-bosuimengeling toe.
Een gedachte over “Boerenkoolstamppot met champignons”