Foodblogswap: Lasagne met blauwschimmelkaas

Deze maand ben ik erg laat met mijn post plaatsen. Problemen met de liefde en dus ook geen zin om te koken… Maar gisteren heb ik dan toch tijd gemaakt voor mijn foodblogswap van deze maand.

Ik mocht in de maand december koken van de blog ‘Oesters en Uien’. Deze blog is van Christien. Ze komt uit Zeeland en dat is ook wel te zien aan de hoeveelheid gerechten met vis en schaaldieren. Het was even zoeken want er staan best veel recepten op die wat tijd in beslag nemen of iets te verfijnd zijn.
Daarom ging ik voor dit makkelijke receptje, de lasagne met blauwschimmelkaas uit de slowcooker’. Nu heb ik thuis geen slowcooker maar een lasagne zou moeten lukken in een gewone oven. Dat heb ik dus maar gedaan.
Ik heb de hoeveelheden ook een beetje aangepast want ik heb graag een hoge lasagne.
De lasagne smaakte heel goed voor mij. Maar je moet natuurlijk wel van die typische schimmelkaassmaak houden! Mijn restje gemalen kaas heb ik er ook maar even bij gedaan.

Hier kun je het originele receptje vinden.

lasagne met schimmelkaas

Ingrediënten voor een grote ovenschaal:

  • 700 gram gemengd gehakt
  • 1 groot blik gepelde tomaten
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 dikke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 blokje groentebouillon
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 100 gram boter
  • 80 gram bloem
  • 800 ml melk
  • 200 gram blauwschimmelkaas
  • 50 gram gemalen kaas
  • 1 pak lasagnevellen

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Snijd de courgette en paprika’s in stukjes.
  • Snijd de ui fijn.
  • Verwarm een pan met wat boter en bak het gehakt rul aan.
  • Voeg de ui toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Pers de knoflook erdoorheen en roer goed om.
  • Voeg dan de paprika en courgette toe. Roer dit voor een vijftal minuten.
  • Doe dan de tomatenpuree en gepelde tomaten erbij. Roer goed.
  • Kruid dan dit alles met oregano, peper en zout. Verkruimel het bouillonblokje. Roer dit even goed door.
  • Voeg dan de azijn en worcestershiresaus toe.
  • Roer dit alles nog eens een vijftal minuten. Laat het zachtjes pruttelen.
  • Ondertussen kun je de bechamelsaus maken. Verwarm een pannetje met boter. Voeg dan de bloem toe en roer dit goed om. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Blijf dit goed roeren.
  • Vul dan de schaal op met laagjes. Begin met een bodempje tomatensaus, dan een laagje lasagne, nog een bodempje tomaten…enzovoort. In het midden maakte ik een laagje bechamelsaus en ook de topping werd gemaakt met de rest van de bechamelsaus.
  • Verkruimel daarop de schimmelkaas en strooi de gemalen kaas er nog even overheen en zet het geheel zo’n 35 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s