Wortelpuree met appel

wortelpuree met appel

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 800 gram wortelen
  • 2 appels (Jonagold)
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • flinke draai peper
  • zout
  • theelepel nootmuskaat
  • flinke eetlepel smeerboter
  • scheut melk
  • braadboter

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en halveer ze tot ongeveer dezelfde grootte.
  • Schil de wortelen. Snijd ze in schijfjes.
  • Kook de aardappelen een 20-tal minuten. Giet dan af.
  • Kook ondertussen ook de wortelen voor zo’n 15 minuten. Giet dan af. En voeg ze bij de aardappelen.
  • Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis. Snij de appel dan in grove blokken.
  • Verwarm een pannetje met braadboter en bak de appeltjes even kort aan.
  • Stamp ondertussen de aardappelen en wortelen fijn met een stamper.
  • Voeg de smeerboter, kruiden en melk toe.
  • Stamp het geheel nog eens goed.
  • Voeg dan met een spatel de appeltjes toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s