Ingrediënten:
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 800 gram wortelen
- 2 appels (Jonagold)
- 2 koffielepels kerriepoeder
- flinke draai peper
- zout
- theelepel nootmuskaat
- flinke eetlepel smeerboter
- scheut melk
- braadboter
Bereiding:
- Schil de aardappelen en halveer ze tot ongeveer dezelfde grootte.
- Schil de wortelen. Snijd ze in schijfjes.
- Kook de aardappelen een 20-tal minuten. Giet dan af.
- Kook ondertussen ook de wortelen voor zo’n 15 minuten. Giet dan af. En voeg ze bij de aardappelen.
- Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis. Snij de appel dan in grove blokken.
- Verwarm een pannetje met braadboter en bak de appeltjes even kort aan.
- Stamp ondertussen de aardappelen en wortelen fijn met een stamper.
- Voeg de smeerboter, kruiden en melk toe.
- Stamp het geheel nog eens goed.
- Voeg dan met een spatel de appeltjes toe.