Gehaktballen met abrikozen en amandelen

gehaktballen met amandelen en abrikozen

Ingrediënten:

  • 1 kg gemengd gehakt (varkens-runds)
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 6 kleine uitjes
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • 70 gram amandelschaafsel
  • 300 gram abrikozen zonder pit
  • 3 blikken tomaten in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 afgestreken lepel kurkuma
  • 1 volle lepel bruine suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 gram bloem
  • boter

Bereiding:

  • Snijd 3 uitjes fijn.
  • Verwarm een pan met wat boter.
  • Bak de ui glazig.
  • Voeg dan de tomatenpuree en mosterd toe. Roer goed om.
  • Kruid dan bij met peper, zout, kurkuma en paprikapoeder. Roer goed.
  • Voeg de tomatenblokjes en 250 gram abrikozen toe. Laat op een zacht vuurtje sudderen.
  • Hak de rest van de uitjes fijn.
  • Kneed ondertussen het gehakt, de uitjes, de eieren, paneermeel, mosterd, komijn en 45 gram amandelen.
  • Rol dan balletjes van 5-7 cm en wentel ze door de bloem.
  • Verwarm een andere pan met wat boter. Bak ze rondom bruin op een zacht vuurtje.
  • Voeg de gebruinde balletjes toe in de tomatensaus. Laat ze nog een vijftal minuten doorpruttelen.
  • Werk af met wat amandelen (die eventueel eerst in de pan geroosterd zijn) en wat abrikozen.

P.S. Mocht de tomatensaus te droog worden, kun je nog een scheutje water toevoegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s