Vol-au-vent

videe

Ingrediënten (om een 10 à 12 bakjes op te vullen):

  • 1 soepkip (2 indien je graag veel kip hebt in je vol-au-vent)
  • 450 gram soepballetjes
  • 750 gram champignons
  • 4 kippenbouillonblokjes + 1 groentebouillonblokje
  • 6 laurierblaadjes
  • 6-tal takjes gedroogde tijm
  • 4 kruidnagels
  • 5 peterselietakjes
  • 170 gram boter + beetje extra boter
  • 170 gram bloem
  • 900 ml halfvolle room
  • 1 halve citroen
  • peper
  • zout
  • gedroogde peterselie
  • gedroogde tijm
  • bladerdeegbakjes

Bereiding:

  • Leg de kip in een ruime pan. Doe er water bij totdat de kip net onderstaat.
  • Doe de bouillonblokjes, laurier, kruidnagels, peterselietakjes en tijmtakjes erbij.
  • Laat de kip nu zo’n 60-90 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
  • Haal de kip eruit en laat wat afkoelen.
  • Verwarm de oven ook voor op 190 graden.
  • Doe ondertussen de soepballetjes in dezelfde bouillon en laat ze zacht garen totdat ze boven drijven.
  • Schep ze er dan voorzichtig uit. Schep niet teveel groen mee. Zet even apart.
  • Schep nu 1 liter kippenbouillon uit de pan. Zet apart.
  • Snijd de champignons in 4 stukken. De grote in 6.
  • Bak nu de champignons aan in wat boter. Zet ze apart.
  • Verwarm nu de pan en laat de hoeveelheid boter smelten.
  • Voeg dan al roerend de bloem toe.
  • Voeg dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Roer goed. Voeg dan de room ook beetje bij beetje toe. Roer goed tot een gladde saus.
  • Zet de bladerdeegbakjes in de oven. Laat een 8-tal minuten in de oven staan.
  • Haal dan al het kippenvlees van de botjes en voeg toe aan de saus.
  • Voeg dan de balletjes en champignons toe.
  • Kruid nu goed met zout. Voeg de gedroogde peterselie en tijm toe. Kruid ook met wat peper.
  • Pers nu de citroen nog wat uit.
  • Roer alles goed.

Een gedachte over “Vol-au-vent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s