GETEST: Chocoladekruidnoten

Na de gewone kruidnotentest volgt hier, nog net voor het sinterklaasfeest echt gevierd wordt, ook een chocoladekruidnotentest.
Ik vind zelf de gewone kruidnoot het lekkerste maar deze is misschien nog iets makkelijker te testen dan de gewone versie. Ik ben benieuwd.

chocolade1
Ik kocht vijf verschillende zakjes van uit verschillende winkels:

  • Favorina (Lidl): 1,65 euro per 450 gram –> 3,66 euro per kg
  • Perfekt (Jan Linders): 1,69 per 350 gram –> 4,82 euro per kg
  • Hema: 1,50 euro per 300 gram –> 5 euro per kg
  • Kruidvat: 1,29 euro per 250 gram –> 5,16 euro per kg
  • Aldi: 1,65 euro per 450 gram –> 3,66 euro per kg

Aldi

Deze kruidnoot is glanzend en vrij glad. De pure is bitter van smaak. Ik ben er nooit zo’n liefhebber van. Gelukkig maakt het zoete en kruidige van het binnenste alles goed. De witte smaakt prima. De melkversie smaakt ook al best intens. Bij deze test valt het op dat veel kruidnoten aan elkaar gehecht zijn door de chocolade. Wel een lekker krokant nootje en een fijne nasmaak met de kruiding.

Kruidvat

De kruidnoten van het Kruidvat zijn net zoals die van de Aldi ook vrij klein. Ook wel weer glanzend en nog iets gladder dan die van de Aldi. Ik begin met het testen van pure smaak. Heb het gevoel alsof ik ook koffie proef. Ik hou niet van pure chocolade en koffie is ook niet mijn ding. Die vind ik dus niet lekker. De melkchocoladenoten zijn lekker. Niet te krachtig van smaak. De witte smaakt ook weer goed. Het nootje proeft weinig kruidig. Hier overheerst de chocoladesmaak teveel.

chocolade3

Hema

De kruidnoten van de Hema zijn gemiddeld qua grootte. Sommigen hangen aan elkaar vast, een paar zijn er gebroken. De gladheid is niet bij iedere kruidnoot gelijk. Sommige zijn bovenop mooi glad, andere zijn hobbelig.
De pure kruidnoot is weer intens van smaak. De witte smaakt goed maar is zoeter dan de vorige twee. De melkchocolade is ook lekker maar ook bij deze vind ik de chocolade erbovenuit steken en proef ik de typische kruidnotensmaak niet goed. De nasmaak blijft die van chocolade.

Perfekt

Deze kruidnoten zijn iets groter en best hobbelig qua uitzicht. Bij sommige kruidnoten zijn er stukjes chocolade af en andere kruidnoten zitten weer aan elkaar. De chocolade op de kruidnoten lijkt ook gebarsten, vooral bij die pure en melkchocolade zichtbaar.
De pure chocoladesmaak smaakt niet heel bitter dus voor mij zijn deze heel goed te doen. De kruidnoot proef ik helaas niet. Vooral weer een hele chocoladenasmaak. Maar ook de chocolade vind ik niet echt heel lekker.

chocolade2
Favorina

De kruidnoten van Favorina zijn het minst mooi. Heel hobbelig, onder en bovenaan. De melkchocolade is ook veel lichter van kleur dan bij de vorige vier geteste kruidnoten. De pure chocoladesmaak is erg bitter en voor mij heel wrang. De witte en melkchocoladekruidnoot smaken wel goed maar erg krokant vind ik ze niet. Ik vind ze wel erg zoetig. Mis ook weer de kruidige smaak van de pepernoot.

Het eindoordeel:

De minst lekkere vind ik die van Favorina. Qua uitzicht een tegenvaller, heel onregelmatig van vorm. En de pure smaak was voor mij te bitter. Geen kruidige smaak en te zoet!

De lekkerste… die vind ik heel moeilijk om te beoordelen. Omdat het ene merkje iets goed heeft en het andere dan ook weer eens iets minder. Maar omdat ik toch echt wil kiezen, dan ga ik voor de Aldi. Dat ik niet van puur hou is misschien niet zo gunstig voor deze test. De bittere smaak was er degelijk maar die van het Kruidvat waren veel minder lekker voor mij. Aldi was voor mij wel de enige waar ik ook echt nog de kruiding van de pepernoot proefde. En ze zijn vooral ook heel mooi qua uitzicht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s