Ingrediënten (voor 8-9 quiches):
- bladerdeegvel
- 750 gram verse spinazie
- 150 ml room
- 2 eieren
- 1 rol geitenkaas
- peper
- zout
- boter
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Doe de spinazie in een pan. Verwarm deze al roerend.
- Voeg een goede scheut room toe. Roer dat er goed doorheen.
- Neem een kom en kluts de eitjes met 100 ml room. Kluts dat goed door elkaar.
- Kruid nog een beetje met peper en zout.
- Bestrijk de muffinvorm met wat boter.
- Steek met een beker of kommetje ronde vormpjes uit.
- Leg dat ronde vormpje in de muffinvorm.
- Vul elke stukje deeg met een lepel spinazie.
- Doe daar dan het ei-roommengsel overheen.
- Werk af met een plakje geitenkaas.
- Zet dan een 20-30 minuten in de oven.