Op het Voedingssalon kocht ik een tijdje geleden een heerlijke pot Luikse siroop met peer en pruimen.
Lekker op de boterham of op de pannenkoek maar bij mij gaat die meestal op aan het stoofvlees!
Om 100 gram siroop te maken, gebruiken ze 700 gram vruchten. En zonder toegevoegde suiker.
Maar ik hou van wel van een zoetig smaakje bij het stoofvlees dus heb ik wat suiker toegevoegd!
Ingrediënten:
- 1,3 kg runderstoofvlees
- 2 flesjes bruin bier (Maredsous)
- 4 grote zoete uien
- 1/2 potje Luikse stroop (Poiret – peer met pruim)
- 2 eetlepels suiker
- braadboter
- peper
- zout
Bereiding:
- Snijd het stoofvlees in kleine blokjes.
- Snijd de uien in ringen.
- Verwarm de pan met wat boter en bak de ui glazig aan. Haal dan de uien uit de pan en zet ze even apart.
- Verwarm de pan opnieuw met wat boter en bak het runderstoofvlees aan tot het lichtbruin is. Naargelang de hoeveelheid en grootte van de pan kun je dit ook in porties doen. Kruid wat met peper en zout.
- Voeg bij het stoofvlees het bier toe. En laat het zachtjes pruttelen met het deksel erop. Dit duurt zo’n 2 uren.
- Na 2 uur kun je de uien weer toevoegen.
- Voeg dan ook de stroop en de suiker toe. Roer even goed en laat nog een halfuurtje zacht pruttelen.
Een gedachte over “Stoofvlees met uien in Maredsous”