Ingrediënten:
- 1 gesneden toastbrood
- 600 gram kipfilet
- 2 dikke uien
- 3 tenen knoflook
- 1 bakje peultjes
- 3 dikke wortelen
- 1 blikje maïs
- 500 gram champignons
- bussel lenteuitjes
- 2 koffielepels kurkuma
- 2 koffielepels paprikapoeder
- peper
- zout
- verse bieslook
- boter
- Brasilsaus (Devos Lemmens)
Bereiding:
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Verwarm de pan met wat boter en bak de kip lichtjes aan. Houd dan even apart.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de wortelen in schijfjes.
- Snijd de lenteui in ringen.
- Snijd de champignons in vier stukjes.
- Verwarm de pan met wat boter. Bak de ui daar glazig in. Pers dan de knoflook erbij.
- Voeg dan de wortelen en champignons toe. Roer dat een 3-tal minuten door elkaar.
- Voeg dan de peultjes en lenteui toe. Roer goed.
- Kruid dit met peper, zout, kurkuma en paprikapoeder.
- Voeg dan de maïs toe.
- Doe de sneden brood even in een broodrooster en laat ze lichtjes krokant worden. Leg de sneden brood op een bord. Smeer ze in met een laagje Brasilsaus.
- Leg er dan de groenten en kip op.
- Werk af met wat verse bieslook.