Kip met groentjes op brood

kip met groenten op brood

Ingrediënten:

  • 1 gesneden toastbrood
  • 600 gram kipfilet
  • 2 dikke uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bakje peultjes
  • 3 dikke wortelen
  • 1 blikje maïs
  • 500 gram champignons
  • bussel lenteuitjes
  • 2 koffielepels kurkuma
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • verse bieslook
  • boter
  • Brasilsaus (Devos Lemmens)

Bereiding:

  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Verwarm de pan met wat boter en bak de kip lichtjes aan. Houd dan even apart.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de wortelen in schijfjes.
  • Snijd de lenteui in ringen.
  • Snijd de champignons in vier stukjes.
  • Verwarm de pan met wat boter. Bak de ui daar glazig in. Pers dan de knoflook erbij.
  • Voeg dan de wortelen en champignons toe. Roer dat een 3-tal minuten door elkaar.
  • Voeg dan de peultjes en lenteui toe. Roer goed.
  • Kruid dit met peper, zout, kurkuma en paprikapoeder.
  • Voeg dan de maïs toe.
  • Doe de sneden brood even in een broodrooster en laat ze lichtjes krokant worden. Leg de sneden brood op een bord. Smeer ze in met een laagje Brasilsaus.
  • Leg er dan de groenten en kip op.
  • Werk af met wat verse bieslook.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s