Liebster Award voor Lekker Happen

Van Rik ( van Puur Eten blog) kreeg ik een Liebster Award.
Het is een virtuele prijs die geschonken wordt aan bloggers met minder dan 1000 volgers.
Daar ben ik er dus zo eentje van! Ik vind het een tof idee dat mindergrote blogs even in de kijker staan en ben erg blij dat Rik aan ‘Lekker Happen’ gedacht heeft! Hij heeft 11 vragen opgesteld die ik mocht beantwoorden. En nu mag ik wederom 5 blogs uitkiezen die van mij een Liebster Award ontvangen en mijn 11 vragen mogen oplossen…

LiebsterAward-Custom

1. Wie inspireert jou op culinair gebied?

Ik heb echt heel veel kookboeken (!!), koop regelmatig kooktijdschriften en heb ik dat alles niet bij de hand dan zoek ik nog wel eens op internet naar een receptje. Daar haal ik mijn inspiratie uit. Soms heb ik ook gewoon genoeg aan een foto. Ze geven het begin aan en ik kan zelf wel verder… en doe ik wat meer op gevoel.
Verder kijk ik ook graag naar kookprogramma’s…al staat dat het laatste half jaar op een laag pitje wegens gebrek aan tv – verbouwing –

2. Wat heb je gister gegeten?

Ik ben niet het type dat elke dag achter het fornuis staat. Soms te druk, geen zin meer…Gisteren heb ik dus ook niet in de keuken gestaan, ben gewoon naar de frituur gegaan voor een heerlijke friet speciaal en een Zwitserburger te halen. Dat laatste is een broodje met sla, cocktailsaus, ei, tomaat en twee kaaskroketten.

3. Waar kun jij je aan ergeren als het gaat om koken?

Ik hou sowieso niet van het té makkelijke en saaie: gekookte aardappel – groenten uit een pot of blik – vlees bakken. Wil wel graag met verse groenten werken. Anders voel ik niet dat ik echt gekookt heb. En de aardappels bak ik graag, pureer ik of verwerk ze in een gerechtje. Maar ik maak ook graag rijst!
Ik erger me ook niet aan het gebruik van pakjes, zoals sommigen wel doen. Soms maakt het dat gewoon makkelijk om snel iets te maken. En als je goed kiest, dan heb je ook iets lekkers. Niet elk pakje is slecht, vind ik.
Tijdens het koken erger ik me ook wel aan het gebrek aan ruimte in de keuken. Ik heb wel plaats nodig en met de huidige noodkeuken is het soms echt behelpen. En dan al mijn gebruikte spullen met de hand afwassen.
Ik kijk enorm uit naar de nieuwe keuken maar ik moet nog even geduld hebben!

4. Je mag een kookboek schrijven. Wat voor recepten komen er in?

Ovenschotels, stoofpotjes, gerechten met aardappels en rijst, pastagerechten… dat is het koken dat ik nu ook vooral doe. Noem het gewoon makkelijke maar lekkere gerechten!

5. Waar mag iemand je voor wakker maken?

Ik neem aan dat het hier over eten moet gaan! 🙂
Ik ben tegenwoordig een beetje verslaafd aan sushi. Sushi met gefrituurde garnalen in… dat heb ik echt graag! Dus daar mag iemand me echt voor wakker maken… of voor een ontbijtje op bed. Dat vind ik gezellig.

6. Welk liedje vind je het best passen bij guacamole?

Guacamole heb ik eigenlijk voor het eerst gegeten op de Dominicaanse Republiek, een paar jaar geleden. In het hotel hadden ze een Mexicaans restaurant met geweldige guacamole!
Dus als ik aan die vakantie terugdenk, dan denk ik ook meteen aan zuiderse muziek van Don Omar – Danza Kuduro die ze daar veel draaiden.

7. Met welk gerecht kun je iemand iedere keer écht laten verrassen? Of; wat is je specialiteit?

Mijn ouders zijn altijd blij met mijn stoofvlees met bier. Daarbij doe ik dan graag stroop. Ze houden van het zoete in stoofpotjes, net zoals ik. Vaak doe ik er nog een pruimpje bij of wat rozijntjes.

8. Waar geniet je stiekem enorm van? (Ondanks calorieën of wat anderen er van vinden.)

Ik ben niet het type dat met gezond eten bezig is. Ik zou het misschien beter eens doen…
Ik ga ook graag buitenshuis eten. Als het lekker is en mijn bord is goed gevuld dan ben ik helemaal tevreden!
Iets waarmee ik mezelf vol kan proppen is een groot bord met steppegras. Dat zijn die berg dunne frietjes met een dikke lap biefstuk onder (rare gebakken) en met een hoop champignonsaus erop. Daar kan ik zo van genieten!

9. Je bent thuis lekker een boekje aan het lezen. Kopje erbij. Laten we zeggen dat het zaterdag is. Op dat moment vliegt er een duif zich te pletter tegen het raam. Heel toevallig loopt er een dierenarts langs die het ziet gebeuren. De arts verklaart de pechvogel dood maar bevestigt tevens dat hij niet ziek is en dat je hem dus prima kunt eten. Wat doe je?

Ik denk dat ik hem toch eerder zou begraven…
Ik ben niet het type dat veel nadenkt over eten. Kip, kalkoen, eend, ree, koe, konijn, varken… in de winkel denk ik er gewoon niet bij na. En ik kan zo van al dat gevogelte en vlees genieten!  Maar als dat beestje zo voor mijn neus ligt met al die veertjes en dat hoofdje. Nee, dan heb ik er niet zoveel zin in. Dat plukken van die veren lijkt me ook een eng karwei!

10. Met welk ingrediënt zou je graag nog een keer willen werken als geld geen rol zou spelen?

Ik zou best eens willen werken met stukken wild, kreeft, massa’s garnaaltjes.

11. Saus erop of ernaast?

Ik ben zo’n saustype! Hoe meer, hoe beter! 🙂 (weer zo ongezond!)
Maar heb wel zo mijn eigenaardigheid….saus mag nooit over de aardappels (vind ik er zo vies uitzien!) maar bij vlees vind ik dat net wel lekker!

Ik schenk de Liebster awards aan de volgende blogs:

Mijn 11 vragen zijn:

1. Waarom ben je gestart met een foodblog?
2. Wat is jouw favoriete gerecht van jouw blog?
3. Met welk apparaat/keukentoestel/keukenhulpje werk jij het liefst in de keuken?
4. Als jij voor Kerst zou koken, welk driegangenmenu wordt het dan?
5. Welk voedingsmiddel lust jij absoluut niet en wat is jouw favoriet?
6. Welke droom heb je met je foodblog?
7. Welk restaurant (in België of Nederland) raad jij iedereen aan?
8. Maak jij ook wel eens blunders in de keuken? Wat is er zoal gebeurd?
9. Welk ingrediënt is onmisbaar in jouw keuken?
10. Wat zou jij graag nog eens willen proeven?
11. Welk gerecht bestel je vaak op restaurant?

Ik ben benieuwd wat jullie antwoorden zijn!

Advertentie

4 gedachtes over “Liebster Award voor Lekker Happen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s