Kip met groentjes in kokosmelk

kip met groentjes in kokosmelk met brood

Ingrediënten:

  • 1 donker waldkornbrood
  • 450 gram kipfilet
  • 1 pakje peultjes
  • 3 wortelen
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 dikke ui
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper
  • zout
  • 1/2 blikje kokosmelk
  • mayonaise
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Snijd champignons in vier stukken.
  • Snijd de wortelen in schijfjes.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwarm de pan met wat boter. Bak de kipfilet rustig aan tot ze lichtbruin is. Hou ze dan apart.
  • Verwarm de pan met wat boter. Bak de ui glazig aan.
  • Voeg de champignons, wortelen en paprika’s toe. Roer goed om voor een 5-tal minuten.
  • Kruid bij met de kurkuma, een beetje peper en zout. Voeg de chilisaus toe.
  • Voeg dan de kokosmelk toe en laat goed pruttelen voor een 5-tal minuten.
  • Snijd het brood in dikke plakken.
  • Leg ze op het bord. Smeer er eventueel nog een beetje mayonaise op.
  • Schep dan de kip met groenten eroverheen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s