Ingrediënten:
- 1 donker waldkornbrood
- 450 gram kipfilet
- 1 pakje peultjes
- 3 wortelen
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 dikke ui
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 koffielepel kurkuma
- peper
- zout
- 1/2 blikje kokosmelk
- mayonaise
- boter
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Snijd champignons in vier stukken.
- Snijd de wortelen in schijfjes.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Verwarm de pan met wat boter. Bak de kipfilet rustig aan tot ze lichtbruin is. Hou ze dan apart.
- Verwarm de pan met wat boter. Bak de ui glazig aan.
- Voeg de champignons, wortelen en paprika’s toe. Roer goed om voor een 5-tal minuten.
- Kruid bij met de kurkuma, een beetje peper en zout. Voeg de chilisaus toe.
- Voeg dan de kokosmelk toe en laat goed pruttelen voor een 5-tal minuten.
- Snijd het brood in dikke plakken.
- Leg ze op het bord. Smeer er eventueel nog een beetje mayonaise op.
- Schep dan de kip met groenten eroverheen.