Gehaktballen met Achelse trappist

gehaktballen in achelse trappist

Ingrediënten:

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1/2 bos peterselie
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 350 ml Achelse trappist
  • peper
  • zout
  • 1 kg uien
  • 3 kleine teentjes knoflook
  • 350 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 250 gram appelstroop
  • boter
  • water

Bereiding:

  • Snipper de peterselie fijn.
  • Snijd 2 kleine uien fijn.
  • Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, de peterselie, het eitje, het paneermeel, peper en zout. Kneed het goed met de handen.
  • Verwarm een pan met boter en bak de gehaktballen rustig aan tot ze bruin zien aan alle kanten. Haal ze dan uit de pan en houd ze apart.
  • Snijd de overige ui in ringen.
  • Verwarm de pan met wat boter en bak de uienringen mooi bruin aan. Pers daarbij de teentjes fijn met een knoflookpers. Roer even goed door. Haal 2/3 van de uien uit de pan. Zet even aan de kant.
  • Blus dan met het bier. Roer even het aanbaksel los.
  • Voeg dan wat water toe tot de gehaktballen half onder staan. Zet er een achttal minuten een deksel half op en laat op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en de appelstroop toe. Roer voorzichtig. Laat nog eens vijf minuten zacht pruttelen.
  • Voeg de pruimen toe en laat nog een tweetal minuten meepruttelen.
  • Voeg dan de uien toe. Roer goed door elkaar.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s