Kalkoen met Achelse trappist

kip in achelse trappist

Ingrediënten:

  • 800 gram kalkoenfilet
  • 800 gram wortelen
  • 3 dikke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 375 ml Achelse trappist
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
  • Kook water en laat de wortelen een 8-tal minuten koken. Giet ze dan af.
  • Snijd ondertussen de ui in grovere stukken.
  • Snijd dan de kalkoen in even grote blokken.
  • Verwarm de pan met wat boter en bak de ui glazig aan met de geperste knoflook.
  • Voeg dan de kalkoen toe en roer goed tot ie lichtbruin gebakken is.
  • Kruid bij met kerriepoeder, kurkuma, oregano, peper en wat zout.
  • Giet er de Achelse trappist doorheen. Laat een 8-tal minuten rustig pruttelen.
  • Voeg dan de wortelen toe.
  • Voeg dan nog de kristalsuiker toe. Roer dat goed door.
Advertenties

2 gedachtes over “Kalkoen met Achelse trappist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s