Kalkoen met Achelse trappist

kip in achelse trappist

Ingrediënten:

  • 800 gram kalkoenfilet
  • 800 gram wortelen
  • 3 dikke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 375 ml Achelse trappist
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
  • Kook water en laat de wortelen een 8-tal minuten koken. Giet ze dan af.
  • Snijd ondertussen de ui in grovere stukken.
  • Snijd dan de kalkoen in even grote blokken.
  • Verwarm de pan met wat boter en bak de ui glazig aan met de geperste knoflook.
  • Voeg dan de kalkoen toe en roer goed tot ie lichtbruin gebakken is.
  • Kruid bij met kerriepoeder, kurkuma, oregano, peper en wat zout.
  • Giet er de Achelse trappist doorheen. Laat een 8-tal minuten rustig pruttelen.
  • Voeg dan de wortelen toe.
  • Voeg dan nog de kristalsuiker toe. Roer dat goed door.
Advertenties

2 thoughts on “Kalkoen met Achelse trappist

  1. Pingback: Foodblogswap: kip in trappist | De studentenkeuken van Marjolein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s