Schnitzelparadies – Roermond

Langs de bioscoop en het outletcenter ligt ‘Schnitzelparadies’. Buiten staat er een terras met een soort van picknicktafels met kussentjes op de banken.
Binnen een inrichting met veel hout, rood-witte tafellakens en een grote bar. Het heeft een Duits-Oostenrijkse look, leuk om te zien. Wij gaan achteraan zitten, op de banken. Langs ons hangt een grote panoramaposter van een gebergte.

schnitzelparadies1  schnitzelparadies3

Na het bestellen van de drankjes en het broodje met kruidenboter bestuderen we de kaart.
Een broodje in verschillende plakjes gesneden en daarbij een dikke plak kruidenboter. De kruidenboter smaakt goed. Dus dat broodje smullen we ook met veel gemak op!

schnitzelparadies2
De menukaart bestaat vooral uit schnitzels (natuurlijk!) maar je kunt er ook kipspiezen, zuurvlees, gyros en de Duitse curryworst bestellen. Ook kun je beginnen met een voorgerecht en afsluiten met een nagerecht. Grappig vonden we de Hollandse vla op de kaart.
Verder hebben ze ook lunchgerechten zoals ciabatta’s (waarom geen Duitse kaizerbroodjes?), uitsmijters, soepen, kroketten of een pasteitje.

Om even terug te komen op de schnitzels… Er zijn schnitzels van 200, 300 en 500 gram. Je kunt voor de naturel versie gaan of een sausje nemen. Verder is er ook een pagina gewijd aan de wereldschnitzel: een Turkse kapsalon schnitzel, een Franse met brie, een Mexicaanse met tortillachips, een Indonesische met satésaus…vanalles wat.
Je kunt hier trouwens ook terecht voor een kippenschnitzel, visschnitzel of een vegetarische schnitzel.

Even later krijgen we onze borden met het hoofdgerecht op tafel.
Een groot bord met een enorme plak vlees. We bestelden er eentje van 300 gram  met een champignonsausje.

schnitzelparadies5
En mijn schnitzel (ook de 300 gram!) is de Duitse versie met uien, champignons en spekjes. Wat een berg!

schnitzelparadies4

De schnitzel, die gefrituurd werd, smaakt erg goed. De uien, champignons en spekjes zijn goed gebakken en de saus smaakt ook prima.
We zijn wel geen fan van de diepvriesgroentjes op het bord. Veel verder dan even proeven, kom ik dan ook niet.
Ze smaken wat flauwtjes.
Bij dit gerecht krijgen we ook een kom met verse sla en tomaten met daarbij wat komkommerplakjes. Die salade is overgoten met een dressing die prima smaakt.

Mijn tafelgenoot bestelt frietjes bij de schnitzel en ik ga voor de aardappelpartjes. Bij elke portie (die flink is!) krijgen we nog een bakje mayonaise. De aardappelpartjes kunnen me niet zo bekoren. Ze zijn me veel te hard gebakken. Ik eet er een paar en laat de rest weer liggen.
Als extraatje vragen we ook nog een portie rösti. Want dat past wel in deze Duitse sfeer. Deze wordt geserveerd met een kommetje appelmoes. De röstischijfjes smaken enorm goed! Ik doop ze in de appelmoes maar proef iets raar. Mijn tafelgenoot probeert het ook eens en merkt meteen op dat deze niet meer goed is. Dit melden we even aan de bediening. Het bakje wordt verwijderd en in de keuken wordt de fout doorgegeven. De bediening verontschuldigt zich. Om de fout op te lossen, krijgen we 10% korting op onze rekening. Dit is een fijne oplossing.

schnitzelparadies6 schnitzelparadies7 schnitzelparadies8 schnitzelparadies9

Lekker!

  • goede prijs
  • volle borden
  • lekkere schnitzel, wel gefrituurd

Niet lekker!

  • diepvriesgroenten zonder smaak
  • te hard gebakken aardappelpartjes

7

Schnitzelparadies, Kazerneplein 2, Roermond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s