Bieslookpuree

bieslookpuree

Ingrediënten:

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 1 pot verse bieslook
  • 1,5 dl melk
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en verdeel ze totdat ze ongeveer even groot zijn.
  • Doe heet water in de pan tot de aardappelen onder staan.
  • Kook ze een 20-tal minuten. Giet dan af.
  • Pureer de aardappels goed.
  • Voeg dan de boter, melk en crème fraîche toe. Pureer weer goed.
  • Kruid nu flink bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Knip nu de bieslook in kleine reepjes. Roer het goed onder de aardappelpuree.
  • Eventueel kun je de puree nog mixen met de handmixer om stukjes te vermijden.

 

Advertenties

One thought on “Bieslookpuree

  1. Pingback: 2015, een nieuw blogjaar! | Lekker Happen - Foodblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s