Bieslookpuree

bieslookpuree

Ingrediënten:

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 1 pot verse bieslook
  • 1,5 dl melk
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en verdeel ze totdat ze ongeveer even groot zijn.
  • Doe heet water in de pan tot de aardappelen onder staan.
  • Kook ze een 20-tal minuten. Giet dan af.
  • Pureer de aardappels goed.
  • Voeg dan de boter, melk en crème fraîche toe. Pureer weer goed.
  • Kruid nu flink bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Knip nu de bieslook in kleine reepjes. Roer het goed onder de aardappelpuree.
  • Eventueel kun je de puree nog mixen met de handmixer om stukjes te vermijden.

 

Advertenties

Een gedachte over “Bieslookpuree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s