Hete kip op brood

hete kip met brood

Ingrediënten:

  • 1 kg kipfilet in reepjes
  • 500 gram grote champignons
  • 3 dikke uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blik maïs
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote rode peper
  • donker waldkornbrood
  • 350 ml chilisaus
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 koffielepels hot curry (kerriepoeder)
  • peper
  • zout
  • boter
  • zakje salade met witte kool en wortel
  • mayonaise
  • verse bieslook
  • verse peterselie

Bereiding:

  • Snijd de uien in middelmatige stukken.
  • Snijd de paprika’s in stukjes.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Snijd de peper heel fijn.
  • Snijd de champignons in vier stukken.
  • Verwarm een pan met wat boter. Bak de kip (eventueel in twee porties) tot ze lichtbruin ziet.
  • Verwarm de pan met boter. Bak de ui glazig met de knoflook die uitgeperst is.
  • Roer ook de peper erbij.
  • Voeg de paprika’s toe. Roer een paar minuten om.
  • Voeg dan de champignons toe. Roer goed om.
  • Kruid met paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Roer dat alles goed om.
  • Voeg dan de chilisaus toe. Laat even zacht pruttelen.
  • Voeg dan de gebakken kip erbij. Roer dit eronder.
  • Voeg als laatste nog de maïs toe.
  • Snijd het brood in dikkere sneden. Leg de snee brood op het bord.
  • Smeer mayonaise op het brood.
  • Bedek met de rauwkostsalade en leg het kippenmengsel erop.
  • Werk af met de rode ui, wat peterselie en bieslook.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s