Gehaktballen met kerriesaus

gehaktballen in kerriesaus

Ingrediënten:

  • 18 gehaktballen (middelgroot) van varkensgehakt
  • boter (voor in de pan)
  • 700 ml melk
  • 300 ml room
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • bosje peterselie, verse
  • 750 gram champignons
  • 30 gram kerriepoeder (hot curry)
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de champignons in vier stukken.
  • Verwarm een pan met boter. Bak de gehaktballen aan tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en houd even apart.
  • Doe weer boter in de pan en bak de champignons aan tot ze bruinig zijn. Zet aan de kant.
  • Doe dan 100 gram boter in een pan. Laat goed smelten. Voeg dan de bloem beetje bij beetje toe en roer goed met een garde. Voeg dan beetje bij beetje de melk en room toe. Meng goed tot een gladde saus.
  • Voeg dan goed veel kerriepoeder toe en kruid bij met peper en zout.
  • Doe dan de champignons en gehaktballen erbij. Meng die er goed onder.
  • Knip de peterselie fijn en roer deze eronder.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s