Van der Valk – Urmond

Nog t.e.m. 30 september kun je bij de Van der Valk in Stein-Urmond onbeperkt mosselen eten tegen een mooie prijs (drank incl.). Omdat we in dit hotel logeerden, hebben we hier dus ook een avond gegeten.

stein9

We reserveerden een tafeltje en we kregen er eentje achteraan in het restaurant dichtbij het raam.
Op de tafel stond alvast een warmhoutplaatje. De tafel is netjes gedekt met wit tafellinnen, bestek en wijnglazen.
We krijgen eerst de vraag of we bekend zijn met het mosselarrangement. We krijgen een vriendelijke uitleg van de bediening. We mogen onbeperkt mosselen eten gedurende 2,5 uur tegen een vaste prijs en de dranken (koffie, thee, fris, bier, huiswijn, water) zijn inbegrepen. We mogen ook gebruik maken van de saladebar die zich in het midden van het restaurant bevindt.

stein1 stein2   stein5  stein7

Na het brengen van de drankjes krijgen we eerst elk een schaaltje met drie sausjes. Welke sausjes het precies zijn, weet ik niet. Maar eentje is met knoflook, de oranje saus smaakt wat zoetig en de andere is met wat kerrieachtige smaak. Mijn favoriete blijkt uiteindelijk de oranje saus. De knoflook vind ik het minste passen bij de mosselen. Bij de sausjes ligt ook wat stokbrood, boter en kruidenboter. Altijd goed!

Tijdens het wachten op de mosselpan gaan we alvast een salade halen bij de saladebar. De bar bestaat uit verschillende salades, groenten in een sausje, zure groentjes, sauzen, gefrituurde uitjes, zaadjes…
Het smaakt prima. De saladebar zelf mocht nog iets meer gepoetst worden tussendoor. Veel sausvlekken.

De eerste pot mosselen wordt op tafel gezet, op de warmhoudplaat. Echt een hele grote pot waar we onze mosselen uit mogen scheppen met een lepel. De mosselen zijn van groot formaat en de pot is gevuld met mosselgroentjes. Het smaakt heel goed. Zowel naturel als de mossel in een sausje gedoopt. Tussendoor nemen we een frietje, die in een leuke puntzak wordt geserveerd. Met daarbij nog een een kommetje mayonaise.
Aan sausjes echt geen gebrek!

stein3 stein6 stein8 stein4

De eerste pot mosselen is op. En we vragen er nog eentje. De tweede pot is een beetje kleiner. En maar goed ook want dat was meer dan genoeg toen we het op hadden. De tweede pot was ook goed van smaak maar helaas heel veel geknetter tussen mijn tanden van stukjes schelp.

Lekker!

  • scherpe prijs voor veel eten
  • lekkere mosseltjes
  • veel sausjes
  • vriendelijke bediening

Niet zo lekker!

  • de saladebar mocht iets netter
  • de vele stukjes schelp in de tweede pot

8

Van der Valk, Mauritslaan 65, Urmond, http://www.hotelstein.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s