Lasagne met courgette en aubergine

courgetteaubergineschotel

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 dikke uien
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 750 gram gezeefde tomaten
  • 1 pakjes lasagnevellen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 2 mozarellabollen
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de paprika en ui in middelgrote stukjes.
  • Snijd de courgettes en aubergines in dunne plakken.
  • Verwarm de pan met olijfolie. Bak de schijfjes courgette en aubergine in porties tot ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Dep ze goed droog.
  • Verwarm een pan met olijfolie. Bak de ui daar glazig in. Voeg de paprika toe. Roer even goed om.
  • Voeg dan de gezeefde tomaten toe.
  • Kruid dit met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout.
  • Laat dit een 10-tal minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd de mozarella in plakjes.
  • Maak dan de ovenschotel… begin met een laagje tomatensaus, dan een laagje lasagnebladen, daarop een laagje aubergineschijven met courgetteschijven, een laagje tomatensaus met mozarella, lasagnebladen, tomatensaus, laagje aubergines met courgettes, mozarella en wat geraspte kaas.
  • Zet dan een 30-tal minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s