Stoofvlees

 

stoofvlees grimbergen

Ingrediënten:

  • 1,2 kilogram runderstoofvlees (varken kan ook!)
  • 2 uien
  • 8 kruidnagels
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 75 cl donker bier (bijvoorbeeld Bockbier, Piedboeuf bruin tafelbier, donkere trappist)
  • 3 plakken peperkoek
  • 3 eetlepels appelstroop
  • braadboter

Bereiding:

  • Snijd het stoofvlees in gelijke stukken. 
  • Snijd de uien in grove stukken of in halve ringen, net wat jij lekker vindt. 
  • Verwarm een diepe stoofpot/hapjespan met een klontje boter. 
  • Bak hierin het vlees rondom lichtbruin aan. Dit duurt zo’n 5 minuten, op hoog vuur. Eventueel kan dit ook in twee porties als je pan niet zo breed is. Haal daarna even het vlees uit de pan en houd het even apart. 
  • Doe opnieuw een klontje boter in dezelfde pot en stoof de uien hierin glazig aan. Roer een 5-tal minuten. 
  • Doe het stoofvlees terug in de pot, bij de uien. Giet dan het bier erbij. Zet het vuur op een lage stand. 
  • Voeg nu de laurier en kruidnagels toe. Zet het deksel op de pot (met een kleine opening). Laat zachtjes pruttelen gedurende 3 uurtjes. Roer regelmatig. 
  • Haal de laurierblaadjes uit de stoofpot. Leg dan de plakjes peperkoek op het stoofvlees en doe er de appelstroop bij. Laat zo’n 15 minuten (zachtjes!) verder pruttelen. 
  • Roer alles goed door elkaar. De saus zou nu stevig moeten zijn. 

Smakelijk eten! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s