Van der Valk – Nuland (2)

Ook op de tweede avond kregen we een 3-gangenkeuzediner bij Van der Valk in Nuland.
De menukaart blijft hetzelfde dan de vorige avond. Dit keer reserveren we een tafel om 19.30 uur.
Helaas kunnen we niet telefonisch reserveren voor een plaats op het terras. Dit doen ze niet dus krijgen we een tafel binnen. We kunnen kiezen uit twee tafeltjes, eentje achteraan in het midden van het restaurant. En een tafeltje achteraan maar dichter bij de deur. We kiezen voor dat laatste omdat we dan toch nog een beetje frisse lucht voelen.

We vragen of het toch mogelijk is dat als er een tafel op het terras vrij komt, we daar mogen zitten. Dat is mogelijk, zegt de vriendelijke bediening.
We krijgen weer de menukaart met het keuzemenu. Dit keer gaan we voor de salade met de gerookte zalm en de carpaccio.

Voordat we de voorgerechten krijgen, krijgen we nog een bordje met stokbrood op tafel. Met daarbij de tapenade, een soort aioli en kruidenboter. Ook liggen er enkele kuipjes met roomboter. Dit keer wel een even aantal. Een verbetering ten opzichte van de vorige avond.
Even later horen we ook dat er een tafeltje vrij is op het terras en dat wij er plaats kunnen nemen. De bediening zal ervoor zorgen dat onze drankjes en het bordje met stokbrood verplaatst zal worden naar het terras. Dat is natuurlijk erg vriendelijk!

nul2 nul10

We krijgen buiten een mooi tafeltje voor twee. Heerlijk om buiten te zitten op dit mooie terras! Lekker op zo’n mooie zomeravond. Het terras zit behoorlijk vol en ook binnen in het restaurant is het druk. Het voorgerecht laat eventjes op zich wachten.
De carpaccio is een mooi bordje gevuld met sla, kaas en rode ui. Met daarbij de nodige pijnboompitten en met een groene pestodressing.
Hierbij krijgen we vier toasts met wat kuipjes roomboter! Ook de salade met gerookte zalm is lekker. Voldoende zalm en goed van smaak. We zijn beiden tevreden over onze voorgerechtjes.

nul7 nul9

nul8

Even later krijgen we weer ons kommetje met salade en een bakje appelmoes. Het is dezelfde salade als de dag ervoor. Het appelmoesje is nog steeds de welbekende van der Valk appelmoes met het rode kersje.

nul5

We bestellen sliptongetjes en nog eens de varkensmedaillons met roomsaus.
Op het bord liggen twee sliptongetjes, je dient ze zelf nog van de graat te halen. Ze smaken goed maar er zit wel veel kuit in.
De varkensmedaillons zijn prima gebakken. De saus met champignons is lekker. Maar het bakje zo klein. Ik heb  graag wat meer saus. De gebakken champignons smaken ook goed. De groenten die eronder liggen, smaken weer naar diepvries.
Bij de hoofdgerechten krijgen we ook weer friet, aardappelschijfjes en de bonen met een dosis nootmuskaat erover.
Hierin zit helaas geen variatie ten opzichte van gisteren. Elke dag een ander aardappelgerecht en groente zou wel wat interessanter zijn. De aardappeltjes en friet zijn wel beter gebakken dan de vorige dag.
Het stukje aardappelgratin mis ik vandaag dan wel.

nul4

nul6

nul3

We zijn tevreden over de hoofdgerechten en nadat deze op zijn, blijft er nog een gaatje over voor een nagerechtje.
We bestellen een dame blanche en mont blanc. De ijs zit in een grote coupe. De dame blanche is al aardig weggesmolten. Vandaar ook geen foto omdat we meteen met het eten ervan begonnen. Ook de mont blanc is al wat gesmolten maar door de enorme hoop slagroom valt het hier minder op. Opvallend is het fruit (ananas en kersjes) dat tussen de dame blanche zit. Dit is vreemd. De coupe mont blanc bestaat uit vanilleijs, een bekertje chocoladesaus (erg sterk van smaak) en wat advocaat. De advocaat mocht nog iets royaler aanwezig zijn. Het ijs bevat wel veel ijskristallen wat het niet lekkerder maakt.

nul1

Lekker!

  • vlees en vis goed gebakken
  • vriendelijke service
  • goed gevulde borden
  • lekkere carpaccio

Niet zo lekker!

  • het ijs was wat teleurstellend
  • beetje variatie in groenten en aardappelen mag wel

7

Van der Valk Nuland, Rijksweg 25, Nuland, www.hotelnuland.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s