- 400 gram ijsbergslamix ( ijsbergsla met radicchio sla, witte kool en wortel)
- 125 gram langkorrelrijst
- 1 bouillonblokje, groenten
- 200 gram gerookte zalm
- 100 gram surimisticks
- 10-tal cherrytomaten
- 1 rode ui
- zakje dressing komkommer/dille (Calvé)
- 40 gram pijnboompitten
- 20 gram croutons naturel
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking met een bouillonblokje. Laat uitlekken en afkoelen.
- Snijd de surimisticks in drie gelijke delen.
- Snijd de rode in fijne ringen.
- Verwarm een pan, goed heet. Doe de pijnboompitten erin en laat ze bruinen.
- Meng de salade in een kom en doe er de dressing bij. Meng goed.
- Doe dan de koude rijst bij de salade en roer goed om.
- Nu kun je de salade verdelen over een 3-4 tal borden. Doe er wat plakjes zalm en de surimisticks op. Werk af met rode ui, pijnboompitten, croutons, cherrytomaten en rode ui.