Van der Valk – Nuland (1)

We bezochten het hotel-restaurant van der Valk in Nuland. Zoals vaker boek ik dan een arrangement met eten.
We kregen bij dit arrangement twee avonden een 3-gangenkeuzemenu.
We reserveerden de eerste avond een tafeltje om 18.00 uur.
We kregen een tafel binnen in het restaurant. Dichtbij de bar. De warmte viel ons meteen op!
Het was best benauwd binnen.
Iets meer frisheid is er wel gewenst, ook voor het personeel dat maar op en neer loopt…dat zal vermoeiend zijn!

Het interieur bestaat uit houttinten, gecombineerd met oranje. Makkelijke stoelen en ruime tafels met witte tafellopers. Het ziet er keurig uit!
We worden ook al vrij vlug bediend door het personeel. We bestellen onze drankjes en we krijgen drie broodjes met tapenade, kruidenboter, boterkuipjes en een soort van aioli. Dat is veel! Dat smaakt goed, lekkere broodjes!  Maar met twee personen van drie broodjes eten. Het blijft vreemd.

nuland2 nuland1

Op de menukaart dat bij ons arrangement hoort, kun je kiezen uit een 5-tal voorgerechten, een 6-tal hoofdgerechten en een 5-tal nagerechten.
Het viel ons al meteen op dat het keuzemenu erg standaard was, de typische gerechten die je een heel jaar door kunt krijgen. Waarschijnlijk zal dit menu ook het hele jaar door gebruikt worden, geen seizoensgebonden gerechten. De voorgerechten waren drie keer met een slaatje, een carpaccio, ham met meloen of soep.

De eerste avond gingen we voor de ham met meloen en een frisse salade met geitenkaas. Hierbij kregen we dan nog drie toasts (weer drie!) met boter. De salade is een beetje zurig, vooral de appel is heel citroenachtig. Zodat die waarschijnlijk niet zo bruin uitslaat! De noten die ertussenin zitten, vind ik wel erg lekker. Ook de geitenkaas kan me bekoren.
De ham met meloen is een beetje weinig. Twee kleine stukjes meloen en wat gierige plakjes ham. Dat kan veel beter! Ook het ene aardbeitje oogt niet vers en blijft dus ook liggen!

nuland3 nuland4 nuland5

Na het afruimen van het voorgerecht, krijgen we een tijdje later een bakje met salade. Lekkere salade met een heleboel croutons en het gekende bakje appelmoes met het rode kersje.

Al snel volgen ook de hoofdgerechten. Een Hollandse biefstuk met kruidenboter en varkensmedaillons met champignons en roomsaus. Op elk bord ligt ook een stukje aardappelgratin.
De biefstuk is ruim (zo zie ik het graag!) en medium gebakken (ik had saignant gevraagd maar medium smaakt me ook nog!). De kruidenboter smaakt er heerlijk bij. De aardappelgratin vind ik echt lekker! De groentjes vind ik minder. Ze proeven echt als diepvriesgroenten en hebben dan ook weinig smaak.

De varkenshaasmedaillons zijn ook goed gebakken en voldoende qua hoeveelheid. De roomsaus is een champignon-roomsaus. Dat smaakt goed.
Op dit bord blijven de groentjes wel liggen. Ook vanwege het diepvriesgehalte.
Bij de hoofdgerechten krijgen we, zoals we bij Van der Valk weten, ook twee aardappelgerechten (aardappelschijfjes en friet) en groenten. Dit keer zijn de groenten bonen met een flinke portie nootmuskaat eroverheen gestrooid. Ik eet wel wat bonen maar echt bekoren kunnen ze me niet. De friet is een beetje taai en de aardappelschijfjes soms een beetje te plat.

nuland6

nuland7 nuland9

nuland8

Na het hoofdgerecht geven we ook meteen de crème brûlée door aan de bediening. Dat is voor ons een makkelijke keuze want we zijn er beiden dol op! We bestellen dit dan ook graag op restaurant.
Het nagerechtje komt in een mooi aardewerk bakje aan. Langs het kommetje ligt nog een toef slagroom met een ananasschijf en bresiliennenootjes. Het suikerlaagje is goed gebrand. Helaas is de pudding wel gewone pudding. De typische crème bruléesmaak zat er totaal niet in, ook geen spoor van merg van een vanillestokje!
Dit valt tegen, helaas!

nuland10

Lekker!

  • vlees goed gebakken
  • voldoende op je bord
  • kruidenboter en tapenade lekker

Niet zo lekker!

  • meloen met ham was wel erg weinig
  • steeds een oneven aantal brood/broodjes
  • crème brûlée was vanillepudding

6

Van der Valk Nuland, Rijksweg 25, Nuland, http://www.hotelnuland.nl/nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s