Farfalle met champignons en gehaktballetjes

farfalle

Ingrediënten:

  • 500 gram farfalle (gekleurde)
  • 600 gram gehakt (rund-varken)
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels paneermeel tex mex (Anco)
  • 2 eieren
  • potje oranje snack paprika’s
  • doosje cherrytomaatjes
  • 400 gram champignons
  • 2 dikke uien
  • 200 gram tomatenblokjes (blik)
  • 40 gram pijnboompitten
  • 190 gram rode pesto
  • braadboter
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder

Bereiding:

Bereiding gehaktballen:

  • Meng het gehakt met de paneermeel en eieren. Kneed alles goed door elkaar. Vorm dan balletjes, middelgroot formaat. Leg ze even apart op een bord.
  • Verwarm een pan met boter. Leg de balletjes erin en laat ze aan alle kanten lichtjes bruin worden op een zacht vuurtje. Voeg dan water toe, een tweetal cm. Laat de balletjes een 4-tal minuten pruttelen met een deksel erop. Doe het deksel eraf en laat nog een 5-tal minuten pruttelen totdat het water weer verdampt is. Zet ze dan aan de kant.

Pijnboompitten:

  • Verwarm een pan goed heet. Doe de pijnboompitten erin. Roer goed tot ze een beetje bruinig worden. Haal ze dan uit de pan. Zet aan de kant.

Bereiding tomaatjes en paprika’s in de oven:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Neem een ovenschaal en verdeel de tomaatjes en paprika’s over de schaal. Besprenkel met olijfolie en Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Zet de groentjes een 20-tal minuten in de oven. Op een vrij hoge plaats.

Champignons-tomatensausje:

  • Snijd de ui fijn en de champignons in vier stukken.
  • Verwarm ondertussen een andere pan met wat boter. Bak de ui glazig.
  • Voeg dan de champignons toe. Roer even goed.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Roer en kruid bij met peper, zout, een flinke draai van de knoflookmolen en Italiaanse kruiden. Laat even zachtjes pruttelen.

Pasta:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en doe het terug in de ketel.
  • Voeg dan het potje rode pesto toe. Roer dit goed door elkaar.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s