Op Ona Pona’s blog staat deze maand het thema van het foodblogevent, namelijk ‘Spread the love’.
De bedoeling was om een spread te bedenken.
Ingrediënten:
- 4 vijgen
- 2 stoofperen
- 1 dl water
- 75 gram suiker
- 1/4 vanillestokje
- 150 gram verse geitenkaas
- tijm, gedroogd
- pijnboompitjes
- tijmhoning
- zout
- peper
Bereiding:
- Schil de peren en snij ze met de vijgen in stukjes. Doe ze in een pannetje met het suiker en water, voeg als laatste het vanillestokje toe (half ingesneden) en zet het pannetje op het vuur
- Laat alles op een laag vuurtje zachtjes gaar koken.
- Haal het vanillestokje eruit en schraap voorzichtig met het punt van een mesje het merg eruit.
- Pureer de peren en vijgen met een pureestamper, hoeft niet te fijn er mogen nog wel wat kleine stukjes in zitten
- Schep de compote in een groot bord en laat hem goed koud worden ( wil je hem sneller afkoelen, dan kort in de vriezer)
- Doe de geitenkaas in een ruime kom en voeg er twee eetlepels honing en de tijm aan toe, roer dit voorzichtig met een garde glad. Voeg vervolgens 6 eetlepels van de compote toe en breng het geheel nog wat op smaak met een beetje zout en peper.
Voor de garnering op deze foto hebben we een krokantje van pijnboompitten gemaakt.
- Rooster pijnboompitten in een beetje olijfolie. Strooi er een beetje zout en tijm overheen. Laat ze afkoelen en hak ze fijn.
- Meng er een beetje honing doorheen en een eetlepel suiker.
- Doe het mengsel vervolgens op een bakplaat (met bakpapier) van 180 graden en laat het koekje kristalliseren. Laat dan afkoelen.
Eet smakelijk!
3 gedachtes over “Foodblogevent juli 2013: Peren-vijgencompote met geitenkaas”