Scampi met groenterijst

rijst met scampi

Ingrediënten:

  • 350 gram rijst
  • 25-tal scampi’s, ontdooid
  • 400 gram doperwten, diepvries
  • 5 lenteuitjes, in ringetjes
  • 1 dikke ui, fijngesneden
  • 2 knoflooktenen, fijn
  • 1 koffielepel ‘koek en speculaas’ mix (Verstegen, kaneel kan ook!)
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 theelepel gember
  • peper
  • zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 liter bouillon (twee blokjes groenten)
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm wat olijfolie en bak de ui glazig met de knoflook.
  • Voeg de ontdooide scampi’s toe. Bak ze lichtjes aan. Strooi er de kruiden overheen. Roer goed.
  • Doe de helft van de lenteui er nog bij en roer. Zet dan aan de kant. Houd het warm.
  • Doe olijfolie in een pan, voeg de rijst toe. Roer even door de pan. Voeg dan de bouillon toe. Roer even om. Voeg dan ook de doperwten toe. Laat zo’n 12-15 minuten zachtjes pruttelen. Het water zal dan ook uit de pan verdwenen zijn.
  • Roer de pan met scampi’s er nu doorheen. Voeg dan de rest van de lenteui erbij. Kruid eventueel nog iets bij met peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s