Ingrediënten:
- 350 gram rijst
- 25-tal scampi’s, ontdooid
- 400 gram doperwten, diepvries
- 5 lenteuitjes, in ringetjes
- 1 dikke ui, fijngesneden
- 2 knoflooktenen, fijn
- 1 koffielepel ‘koek en speculaas’ mix (Verstegen, kaneel kan ook!)
- 1 koffielepel komijn
- 1 theelepel gember
- peper
- zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 liter bouillon (twee blokjes groenten)
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm wat olijfolie en bak de ui glazig met de knoflook.
- Voeg de ontdooide scampi’s toe. Bak ze lichtjes aan. Strooi er de kruiden overheen. Roer goed.
- Doe de helft van de lenteui er nog bij en roer. Zet dan aan de kant. Houd het warm.
- Doe olijfolie in een pan, voeg de rijst toe. Roer even door de pan. Voeg dan de bouillon toe. Roer even om. Voeg dan ook de doperwten toe. Laat zo’n 12-15 minuten zachtjes pruttelen. Het water zal dan ook uit de pan verdwenen zijn.
- Roer de pan met scampi’s er nu doorheen. Voeg dan de rest van de lenteui erbij. Kruid eventueel nog iets bij met peper en zout.