Ingrediënten:
- 550 gram kipfilet, in blokjes
- 500 gram gnocchi
- 4 dikke vleestomaten
- 1 pakje tomatenblokjes met basilicum & oregano (Heinz)
- 3 dikke wortels
- 200 gram champignons
- 3/4 courgette
- 1 dikke ui
- 2 tenen knoflook
- 10-tal cherrytomaten
- 2 bollen mozarella in blokjes
- olijfolie
- braadboter
- peper
- zout
- chilipoeder
- Italiaanse kruiden
- blaadjes verse basilicum
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de courgette en wortels in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons in schijfjes. En de tomaat in dikke blokjes.
- Verwarm een pan met wat olijfolie en een beetje braadboter. Bak de kipfilet lichtjes aan voor een tweetal minuten en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Doe de kippenblokjes op een bord en hou warm.
- Verwarm de pan met wat olijfolie. Bak de ui glazig en roer de knoflook erdoorheen. Voeg dan de wortel en courgette toe. Roer om en voeg dan de champignons toe. Roer voor een paar minuten.
- Voeg de tomaten toe en de tomaten uit het pakje. Roer goed om en laat op een zacht vuurtje pruttelen.
- Zet ondertussen een pan met water op.
- Na een tiental minuten kruid je met chilipoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. En voeg je de kip erbij. Roer dat goed.
- Doe de gnocchi in het kokende water en wacht een paar minuten tot ze boven komen drijven. Giet ze dan af.
- Doe de gnocchi in een ovenschotel. Doe de tomatensaus eroverheen met de kip. Werk af met stukjes mozarella en leg er cherrytomaten bovenop.
- Zet het geheel een 15-tal minuten in de oven. Leg er daarna nog wat verse basilicumblaadjes op.
Bedankt om te vernoemen op jouw blog, een echte eer!
Ik ga hier ook nog heel langs komen piepen 😉