Perline met rode pesto en gehakt

perline met rode pesto

Ingrediënten:

  • 500 gram perle (perline) bolognaise (AH)
  • 300 gram rundergehakt
  • 150 gram rode pesto
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 dikke knoflookteen, fijngesneden
  • 125 gram kastanjechampignons, in schijfjes
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicumblaadjes
  • parmagiano reggiano

Bereiding:

  • Verwarm een pan met olijfolie. Bak de ui en knoflook aan.
  • Zet ondertussen een pan op met water voor de pasta.
  • Doe het gehakt erbij en bak rul aan.
  • Voeg de paprika toe. Roer om.
  • Voeg dan de champignons toe.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe. Roer om. En kruid met wat Italiaanse kruiden. Laat op een laag vuurtje even pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking. Giet dan af.
  • Doe de pasta terug in de pan en roer er de helft van de pesto bij.
  • Doe de rest van de pesto bij de gehaktsaus. Roer goed door.
  • Doe alles op een bord en werk af met basilicumblaadjes (eventueel wat fijner gesneden) en strooi er wat parmigiano reggiano over.
Advertenties

One thought on “Perline met rode pesto en gehakt

  1. Pingback: 2015, een nieuw blogjaar! | Lekker Happen - Foodblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s