Kip teriyaki met sugarsnaps

kip teriyaki met sugersnaps

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfiletblokjes (kleine)
  • 400 gram rijst
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • olijfolie
  • 400 gram Japanse wokgroente
  • 200 gram sugarsnaps
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • teriyakisaus (met honing van Conimex)
  • gembersaus
  • peper
  • zout
  • chilivlokken, uit de molen

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Verwarm een wokpan met olijfolie. Bak de kip kort aan. Schep de kip even op een bord en hou het warm.
  • Verwarm de wokpan weer met een tikkeltje olijfolie. Voeg de wokgroenten en sugarsnaps toe en roer goed om voor een 4-tal minuten. Voeg op het laatst de bosuitjes toe.
  • Giet de teriyakisaus en gembersaus erbij. Voeg de kip toe en roer even snel om.
  • Kruid nog even met wat peper, zout en chilivlokjes (een beetje!).
  • Strooi er eventueel nog wat stukjes amandelschaafsel overheen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s