Ingrediënten:
- 400 gram kipfiletblokjes (kleine)
- 400 gram rijst
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- olijfolie
- 400 gram Japanse wokgroente
- 200 gram sugarsnaps
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- teriyakisaus (met honing van Conimex)
- gembersaus
- peper
- zout
- chilivlokken, uit de molen
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Verwarm een wokpan met olijfolie. Bak de kip kort aan. Schep de kip even op een bord en hou het warm.
- Verwarm de wokpan weer met een tikkeltje olijfolie. Voeg de wokgroenten en sugarsnaps toe en roer goed om voor een 4-tal minuten. Voeg op het laatst de bosuitjes toe.
- Giet de teriyakisaus en gembersaus erbij. Voeg de kip toe en roer even snel om.
- Kruid nog even met wat peper, zout en chilivlokjes (een beetje!).
- Strooi er eventueel nog wat stukjes amandelschaafsel overheen.