Bommel beer – Tilburg

Voordat we naar de bioscoop gingen, gingen we nog even binnen bij Bommel Beer.
Bommel Beer is één van de vestigingen van de Beer eetcafés. Deze eetcafés bestaan al 30 jaar en hebben 20 vestigingen in Zuid-Holland, Brabant, Utrecht en Flevoland. Bommel beer staat bekend voor het bereiden van vlees op de grill.
We drinken een ijsthee op het terras in het zonnetje en we bekijken van de kaart. Op de kaart vind je gerechten voor de lunch (sandwiches, broodjes, tosti’s, uitsmijters…), een dinerkaart met voorafjes, vlees- en visgerechten  en drie vegetarische gerechten. En een mooie dessertkaart met ijs maar ook met crème brulée, tiramisu, apple crumble… Kortom genoeg keuze!
De zaak is trouwens erg ruim! Een kasteelachtige ingang, houten vaten boven de bar en een hele hoop tafeltjes.

bommelbeer1

bommelbeer3

bommelbeer4

Ons oog viel op het 3-gangenmenu. Dit is een keuzemenu voor een schappelijk prijsje.
Voordat we het 3-gangenmenu nuttigen, nemen we nog een mandje stokbrood met kruidenboter.
Een goedgevuld mandje met stokbruin (lichtbruin en meergranen) en een flink bakje met heerlijke kruidenboter!
Eventjes later komt de carpaccio.Een mooi bordje vol met sla, pijnboompitten, stukjes spek en parmezaan.
De kaart van het 3-gangenmenu gaf niet aan dat er ook parmezaan bij zat. Omdat Martijn niet van kaas houdt, vraagt hij of hij nog een andere carpaccio (zonder kaas!) kan krijgen. Dit is geen probleem en binnen een paar minuten staat de kaasloze carpaccio voor zijn neus.
De truffelmayonaise die erbij zit, smaakt echt goed! De spekjes zijn een mooie toevoeging maar sommige stukjes zijn wel erg hard (alsof je je tanden erop stuk bijt).

bommelbeer2

bommelbeer5

Na het ophalen van de borden en het opnieuw bestellen van een drankje, krijgen we ons hoofdgerecht.
Ik krijg een mooi bord met kipsaté (kan ook met varkenshaas) met een portie rijst. Drie stokjes saté, de gebakken uitjes erop en dat stukje kroepoek… dat ziet er goed uit. De bol huzarensalade (geen rundvleessalade zoals op de kaart staat) past er niet zo heel goed bij (huzarensalade geeft niet dat Aziatisch gevoel) maar het smaakt wel. Een beetje meer rijst mocht nog wel.

Martijn gaat voor de gebakken Atlantische zeetong. Eerst even besprenkelen met wat citroensap en dan de graat eraf halen. Ondertussen bedenk ik me dat ik blij ben dat ik dat niet moet gaan ontgraten! Maar Martijn is er vlot mee. Het smaakt hem goed. De hoeveelheid warme groentjes die bij de vis geserveerd worden is echter miniem en mocht iets beter gepresenteerd worden. Ook de remouladesaus is heel zurig en blijft dus staan.
Er zit ook voldoende friet bij dit gerecht. En de knoflooksaus, mayonaise en curry smaken ook prima.

bommelbeer6

bommelbeer7

Het toetje wordt voor ons beiden een aardbeien romanoff. Het laat even op zich wachten en we worden een beetje nerveus want we moeten tijdig in de filmzaal zijn.
We vragen even waar ons dessertje blijft en tien minuten voor aanvang van de film krijgen we hem dan eindelijk!
Een mooi glas met aardbeien, rode bessen, een groot muntblad, een chocoladebeertje, vanilleijs en de room.
De versie met het ijs kennen we niet maar het smaakt wel. We missen wel dat beetje likeur.

bommelbeer8

Lekker!

  • goede hoeveelheid tegen een mooie prijs
  • vriendelijke bediening
  • aanpassing van het gerecht gebeurt zonder probleem

Niet zo lekker!

  • remouladesaus zurig
  • dessert liet op zich wachten

7

Bommel Beer, Olympiaplein 1, Tilburg, http://www.beren.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s