Mie met varkenvlees

mie met varkensvlees

Ingrediënten:

  • 400 gram Chinese eiermie
  • 600 gram varkensblokjes (nasi-bamivlees van AH)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels teriyaki-honing woksaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • olijfolie
  • 500 gram Chinese roerbakmix
  • 2 lenteuitjes, fijngesneden
  • eventueel wat sesamzaadjes

Bereiding:

  • Doe de varkensblokjes in een bakje. Doe er de sojasaus, teriyakisaus, gembersiroop, nootmuskaat en honing bij. Meng het geheel goed en laat een kwartiertje intrekken.
  • Verwarm een pan met water. Kook de mie volgens de verpakking.
  • Verwarm ondertussen een pan met een beetje olijfolie. Doe de varkensblokjes erbij (zonder marinade). Bak ze heel kort aan en doe de groentenmix en lenteui erbij. Roer goed om voor een 4-tal minuten.
  • Doe dan de marinade erbij. Roer om.
  • Roer de mie eronder. Strooi er eventueel nog wat sesamzaadjes over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s