Lotje aan de haven – Volendam

‘Lotje aan de haven’ is een restaurantje dat tussen de fotowinkels en souvenirwinkels van Volendam ligt.

lotje1

lotje2

lotje3

We reserveerden om 19.30 uur ons tafeltje maar we waren al een kwartiertje eerder.
Het terrasje en de eerste tafeltjes bij de opengeschoven ramen waren allen bezet. We mochten zelf een plekje kiezen. We gingen ietwat in het midden van de zaak zitten.
Het interieur bestaat uit veel houttinten. Tikkeltje ouderwets maar ook wel gezellig.

Bij ‘Lotje aan de haven’ kun je terecht voor een drankje, een lunch of voor het diner in de ‘all you can eat’ formule.
Wij gaan voor dat laatste en krijgen alvast uitleg.
We kunnen vijf rondes nemen, in 2,5 uur tijd, met 3 gerechtjes per persoon in 1 ronde. Dat is duidelijk. Terwijl we tussendoor aan ons glaasje nippen en smikkelen van ons stokbroodje met heerlijke kruidenboter…kiezen we elk drie gerechtjes uit.
We moeten onze keuzes aankruisen op een tabel. Hierop staan een heleboel gerechtjes, achter mij op het bord staan nog vijf keuzes geschreven die regelmatig wisselen. Om toch een beetje variatie in de kaart te krijgen.

lotje4

Onze keuzekaart ligt op de hoek van de tafel, na ruim twintig minuten wordt hij dan eindelijk opgehaald. Dan begint het wachten… De tijd tikt verder… de tafels rondom ons worden steeds bediend en de bordjes gaan massaal de keuken uit.
We beginnen ons lichtjes te ergeren. De keuzekaart wordt teruggebracht naar de tafel maar de gerechtjes blijven uit. Na meer dan 45 minuten wachten en na het aankruisen van de volgende ronde (om de wachttijd te vullen!) spreekt Martijn de mannelijke medewerker aan. De echte reden van het lange wachten krijgen we niet maar wel de verontschuldigingen. En daarna krijgen we nog een rondje drinken ‘van het huis’. Dat is alleszins een mooi gebaar!

Na de opmerking vlot het ook wel. De gerechtjes komen er nu wel aan een vlotter tempo aan. Tussendoor vraagt de mannelijke ober ook of alles in orde is. De dames lijken meer oog te hebben voor de andere tafels. Soms duurt het bestellen van drinken dan ook wat langer!

Eindelijk komen de gerechtjes van de eerste ronde. Niet allemaal tegelijkertijd..dan het ene bordje, paar minuten (of tien minuten) later het andere. Martijn gaat voor het Volendammer vispalet met paling, gerookte zalm en garnalen. Dit smaakt goed. Verder krijgt hij nog gamba’s op oosterse wijze. Hij bestelt ook een carpaccio met pijnboompitten en olijfolie. De parmezaan wordt op vraag van Martijn weggelaten.
Ik bestel voor mijn eerste ronde een gambaspiesje in pestosaus, een vitello tonato en de garnaalkroketjes. De kroketjes en het gambaspiesje smaken erg goed. De vitello valt tegen. Vooral de grote hoeveelheid tonijnmayonaise aan beide kanten vind ik echt teveel en dan ook niet zo lekker!

lotje5

lotje6

lotje7

lotje8

We bestellen een ronde 2, 3 en 4. Deze gerechtjes zitten ertussen: Spaanse gehaktballetjes (lekker!), nog eens de garnaalkroketten (maar dit keer zonder saus), kipsaté (ook prima!), spareribs (droog!), rendang dageng (Indonesisch stoofvlees, heel taai gebakken…niet zo’n succes dus!), yakitorispiesjes (zo van de Sligro, beweert Martijn), dorade, gebakken inktvisringen, frietjes, ossenhaaspuntjes met pepersaus (wat een grote hoeveelheid peperbollen!), salade met geitenkaas (ook lekker), lamskotelletje (heel taai en de jus van tijm en honing zat er niet bij!), gevulde ravioli met krab met antiboise van tomaat, kappertjes en olijven (echt veel olijven, helaas!) en een scholfiletje met een Volendammersausje (boter en azijnsaus, verschrikkelijk!) en de rodekoolstamppot was het ook niet helemaal.

lotje9

lotje10

lotje11

lotje12

lotje13

lotje14

lotje15

lotje16

lotje17

lotje18

lotje19

lotje20

Na ronde 4 hebben we onze buikjes weer rond gegeten! Een toetje gaat er dan ook niet meer in! Veel keuze aan toetjes waren er ook niet… dus we hadden ook niet het gevoel dat we veel misten.

Lekker!

  • enkele lekkere gerechtjes zoals o.a. vispalet, carpaccio, garnaalkroketjes, gehaktballetjes en het slaatje geitenkaas
  • mooi gelegen op de dijk met uitzicht op het IJsselmeer

Niet zo lekker!

  • tempo bij de eerste ronde was verschrikkelijk! (wel goedgemaakt!)
  • gerechtjes op het bord niet altijd volgens kaart
  • naarmate de avond vorderde, werden de gerechtjes minder smakelijk

5

Lotje aan de haven, Haven 148, Volendam, http://www.lotjeaandehaven.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s