Couscous met perzik en kip

couscous met perziken

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, blokjes
  • 400 gram couscous
  • 100 gram rozijnen
  • 600 ml kippenbouillon (gekookt water met 2 bouillonblokjes)
  • 1 groot blik perziken
  • 5 eetlepels honing
  • 70 gram pecannoten
  • olijfolie
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel peterselie, gedroogd
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de kipfilet aan. Kruid met wat peper, zout en komijn.
  • Kook ondertussen water met de fijn gemaakte bouillonblokjes. Doe de couscous met de rozijnen in een kom en overgiet met de bouillon. Dek af met een aluminiumfolie en laat zo’n 3-4 minuten rusten.
  • Snijd de perziken ondertussen in stukjes.
  • Doe de couscousmengeling bij de olijfolie. Roer de perziken erbij en kruid eventueel nog bij met wat peper, zout en komijn. Roer er de peterselie door. Voeg dan de honing toe. Roer goed onder elkaar.
  • Strooi er op het laatst de pecannoten overheen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s