Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, blokjes
- 400 gram couscous
- 100 gram rozijnen
- 600 ml kippenbouillon (gekookt water met 2 bouillonblokjes)
- 1 groot blik perziken
- 5 eetlepels honing
- 70 gram pecannoten
- olijfolie
- 1 koffielepel komijn
- 1 koffielepel peterselie, gedroogd
- peper
- zout
Bereiding:
- Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de kipfilet aan. Kruid met wat peper, zout en komijn.
- Kook ondertussen water met de fijn gemaakte bouillonblokjes. Doe de couscous met de rozijnen in een kom en overgiet met de bouillon. Dek af met een aluminiumfolie en laat zo’n 3-4 minuten rusten.
- Snijd de perziken ondertussen in stukjes.
- Doe de couscousmengeling bij de olijfolie. Roer de perziken erbij en kruid eventueel nog bij met wat peper, zout en komijn. Roer er de peterselie door. Voeg dan de honing toe. Roer goed onder elkaar.
- Strooi er op het laatst de pecannoten overheen.