Pasta met wortel en courgette

macaroni met courgette en wortel

Ingrediënten:

  • 500 gram korte macaroni
  •  500 gram varkens-rundsgehakt
  • 5 wortelen, in blokjes
  • 1 grote courgette, in blokjes
  • 2 grote uien, fijn
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 1 pakje gezeefde tomaten (500 g)
  • peper
  • zout
  • 2 koffielepels italiaanse kruidenmix
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • boter

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een pan met boter en bak de uien glazig met de knoflook. Voeg dan de wortelen en courgette toe. Roer goed om voor een 5-tal minuten. Houd de groenten aan de kant.
  • Verwarm dezelfde pan met boter en bak het gehakt rul.
  • Voeg daar de gezeefde tomaten aan toe. Roer goed om. Voeg dan zout en peper toe. En de Italiaanse kruidenmix. Roer goed om.
  • Voeg dan de groenten toe aan de gezeefde tomaten en laat nog een 5-tal minuten mee pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Meng de saus met de pasta en doe er de parmezaanse kaas bij.
  • Doe dit in de ovenschotel en maak drie kuiltjes. Breek in elk kuiltje een ei.
  • Zet het geheel nu een 15-tal minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s