Gehaktballen in romige tomatensaus met champignons

 

gehaktballen in romige tomatensaus

 

Ingrediënten:

  • 24 gehaktballen
  • 500 gram champignons, in 4 gesneden
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 250 ml room
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 dikke uien, fijn
  • 5 eetlepels bloem
  • 1,2 liter bouillon  (kokend water met twee bouillonblokjes)
  • worchestersaus
  • tabasco
  • 1 eetlepel suiker
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie

Bereiding:

  • Verwarm de pan met boter. Bak de ballen aan alle kanten bruin en gaar.  Giet er twee eetlepels worchestersaus bij. Haal ze dan uit de pan.
  • Verwarm dezelfde pan weer met boter. Bak de ui glazig. Voeg dan de champignons toe. Roer goed om.
  • Voeg dan de bloem erdoorheen en voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe. Roer goed om.
  • Voeg dan de tomatenpuree en de citroen toe.
  • Doe de gehaktballetjes weer in de saus en laat als een 12-tal minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg nog wat tabasco toe en de suiker. Kruid bij met peper en zout. Voeg de peterselie toe.
  • Roer er op het laatste de room bij.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s