Ingrediënten:
- 500 gram gemengd gehakt (varken-rund)
- 500 gram pipe rigate (Grand’Italia)
- 1 dikke ui
- olijfolie
- 3 knoflooktenen
- 5 eetlepels gezeefde tomaten
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 300 ml room
- 250 ml warm water
- 1 eetlepel suiker
- 300 gram erwten, diepvries
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- peper
- zout
- eventueel: grana padano en verse basilicum
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de verpakking en giet af.
- Snijd de ui fijn. Bak ze glazig in wat olijfolie.
- Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en roer er de room onder. Laat zacht pruttelen voor een 10-tal minuten.
- Verwarm ondertussen een andere pan met een beetje olijfolie en pers de knoflooktenen uit. . Bak ze rustig aan.
- Voeg de erwten toe, met het water en de suiker. Strooi er nog de peterselie over. Laat een 8-tal minuten rustig pruttelen.
- Doe dan de pasta bij het gehakt-roommengsel. Voeg dan de erwten toe. Roer goed door elkaar.
- Voeg de tomatenketchup toe. En kruid goed bij met peper en zout.
- Strooi eventueel wat grana padano erdoorheen en werk af met basilicum.