Pasta met gehakt en erwten

pasta met gehakt en erwten

Ingrediënten:

  • 500 gram gemengd gehakt (varken-rund)
  • 500 gram pipe rigate (Grand’Italia)
  • 1 dikke ui
  • olijfolie
  • 3 knoflooktenen
  • 5 eetlepels gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 300 ml room
  • 250 ml warm water
  • 1 eetlepel suiker
  • 300 gram erwten, diepvries
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • peper
  • zout
  • eventueel: grana padano en verse basilicum

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de verpakking en giet af.
  • Snijd de ui fijn. Bak ze glazig in wat olijfolie.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en roer er de room onder. Laat zacht pruttelen voor een 10-tal minuten.
  • Verwarm ondertussen een andere pan met een beetje olijfolie en pers de knoflooktenen uit. . Bak ze rustig aan.
  • Voeg de erwten toe, met het water en de suiker. Strooi er nog de peterselie over. Laat een 8-tal minuten rustig pruttelen.
  • Doe dan de pasta bij het gehakt-roommengsel. Voeg dan de erwten toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de tomatenketchup toe. En kruid goed bij met peper en zout.
  • Strooi eventueel wat grana padano erdoorheen en werk af met basilicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s